- čerstvá hlíva ústřičná (2 hrnky pokrájené)
- 1 cibule
- 1 petržel
- hrst sušeného daikonu
- koření: sladká paprika, špetka pepře, mletý kmín, tymián
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rýžové miso pasty
- špetka soli
- umeocet
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu, namočíme daikon do vody.
- Cibuli a hlívu pokrájíme na proužky, petržel nastrouháme na hrubo.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku a orestujeme.
- Přidáme petržel a hlívu a restujeme společně několik minut.
- Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sušený daikon, tymián a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
- Podle chuti přidáme do vypnuté polévky rýžovou miso pastu a umeocet.
- Sušený daikon (bílá ředkev) má specifickou chuť a účinky, ale pokud ho nemáte po ruce, můžete ho vynechat nebo nahradit jinou sušenou zeleninou.
- Miso pastu můžete vynechat nebo nahradit jinou miso pastou. Polévku pak bude potřeba více osolit nebo přidat sojovou omáčku.
- Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnam ♥️ měla jsem málo hlívy , přidala jsem žampion
Výborná Polívka ♥️ muj mlaskal a významně na mě mrkal 😂😂😂
Daikon, tu dlouhou bílou redkev že supermarketu můžu také nasusit? Nebo bude lepší kvasit? Děkuji.