Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Polévka s hlívou ústřičnou a sušeným daikonem

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Polévka, která chutná a léčí. První léčivá složka je hlíva, druhá pak sušená bílá ředkev daikon Ta dokáže při správném použití rozpustit v těle i ty nejtvrdší usazeniny ve formě písků a kamínků.

Ingredience
pro 4 porce
  • čerstvá hlíva ústřičná (2 hrnky pokrájené)
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • hrst sušeného daikonu
  • koření: sladká paprika, špetka pepře, mletý kmín, tymián
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžové miso pasty
  • špetka soli
  • umeocet

V mládí jsem se začala potýkat s různými vážnými zdravotními potížemi (zánět zrakovéh...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu, namočíme daikon do vody.
  2. Cibuli a hlívu pokrájíme na proužky, petržel nastrouháme na hrubo.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku a orestujeme.
  4. Přidáme petržel a hlívu a restujeme společně několik minut.
  5. Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sušený daikon, tymián a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
  6. Podle chuti přidáme do vypnuté polévky rýžovou miso pastu a umeocet.
Obměna
  • Sušený daikon (bílá ředkev) má specifickou chuť a účinky, ale pokud ho nemáte po ruce, můžete ho vynechat nebo nahradit jinou sušenou zeleninou.
  • Miso pastu můžete vynechat nebo nahradit jinou miso pastou. Polévku pak bude potřeba více osolit nebo přidat sojovou omáčku.
Děti
  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
20. 7. 2023

Mnam ♥️ měla jsem málo hlívy , přidala jsem žampion
Výborná Polívka ♥️ muj mlaskal a významně na mě mrkal 😂😂😂

Daikon, tu dlouhou bílou redkev že supermarketu můžu také nasusit? Nebo bude lepší kvasit? Děkuji.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

23
24

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.
5

Fazolový boršč

Naše milovaná verze ruského boršče vám určitě zachutná.

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...
31

Snídaňová polévka s květákem, batátem, mrkví a pórkem

Tohle je naše oblíbená kombinace zeleniny pro ranní polévku.

Polévka s bílou ředkví, kapustou a cuketou

Bílá ředkev, známá jako daikon, má blahodárné účinky na náš organismus – podporuje trávení, pomáhá rozpouštět žlučové kameny, celkově organismus čist...