Polévka, která chutná a léčí. První léčivá složka je hlíva, druhá pak sušená bílá ředkev daikon Ta dokáže při správném použití rozpustit v těle i ty nejtvrdší usazeniny ve formě písků a kamínků.
Ingredience
pro 4 porce
  • čerstvá hlíva ústřičná (2 hrnky pokrájené)
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • hrst sušeného daikonu
  • koření: sladká paprika, špetka pepře, mletý kmín, tymián
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžové miso pasty
  • špetka soli
  • umeocet

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu, namočíme daikon do vody.
  2. Cibuli a hlívu pokrájíme na proužky, petržel nastrouháme na hrubo.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku a orestujeme.
  4. Přidáme petržel a a restujeme společně několik minut.
  5. Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sušený daikon, tymián a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
  6. Podle chuti přidáme do vypnuté polévky rýžovou miso pastu a umeocet.

Obměna

  • Sušený daikon (bílá ředkev) má specifickou chuť a účinky, ale pokud ho nemáte po ruce, můžete ho vynechat nebo nahradit jinou sušenou zeleninou.
  • Miso pastu můžete vynechat nebo nahradit jinou miso pastou. Polévku pak bude potřeba více osolit nebo přidat sojovou omáčku.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZelené výhonky čočky
Další článekZměna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním