Polévka, která chutná a léčí. První léčivá složka je hlíva, druhá pak sušená bílá ředkev daikon Ta dokáže při správném použití rozpustit v těle i ty nejtvrdší usazeniny ve formě písků a kamínků.

Ingredience
pro 4 porce
  • čerstvá hlíva ústřičná (2 hrnky pokrájené)
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • hrst sušeného daikonu
  • koření: sladká paprika, špetka pepře, mletý kmín, tymián
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžové miso pasty
  • špetka soli
  • umeocet

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu, namočíme daikon do vody.
  2. Cibuli a hlívu pokrájíme na proužky, petržel nastrouháme na hrubo.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku a orestujeme.
  4. Přidáme petržel a a restujeme společně několik minut.
  5. Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sušený daikon, tymián a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
  6. Podle chuti přidáme do vypnuté polévky rýžovou miso pastu a umeocet.

Obměna

  • Sušený daikon (bílá ředkev) má specifickou chuť a účinky, ale pokud ho nemáte po ruce, můžete ho vynechat nebo nahradit jinou sušenou zeleninou.
  • Miso pastu můžete vynechat nebo nahradit jinou miso pastou. Polévku pak bude potřeba více osolit nebo přidat sojovou omáčku.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZelené výhonky čočky
Další článekZměna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním