Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Zálivky a dresinky

Ředkvičkové tzatziki

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Toto jarní ředkvičkové tzatziki je velmi svěží a rychlé na přípravu. Skvěle se hodí třeba jako dip k pečené zelenině nebo dalším pokrmům.

Ingredience
  • ředkvičky
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvé listy česneku
  • sójový jogurt
  • sůl
  • citrónová šťáva

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Jak připravit tzatziki z ředkviček

  1. Do kuchyňského robotu vložte ředkvičky s listy česneku. Nasekejte.
  2. Vložte nasekané ředkvičky do mísy, přidejte pár lžic jogurtu, sůl, nakrájenou čerstvou cibulku a dochuťte citrónovou šťávou. Smíchejte a uchovávejte v chladu až do použití.

💡 TIP: Sezóna plavek je tu! Zkus tento jídelníček a sprav si postavu.

Praktické

  • Jogurt musí být kvalitní, neochucovaný a samozřejmě bez cukru.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Můžete přidat i jiné bylinky.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, jakou prosím kupuješ značku jogurtu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Chutney z divokých žlutých rajčátek

Indická kuchyně je tak variabilní a recept se vždy liší oblasti k oblasti, město k městu, od rodiny k rodině. Tohle je na indické kuchyně skvělé a člověk s...

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.