Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Salát z čerstvých žampionů

Uvařeno
bez lepku

Tento recept je taková klasická italská chuťovka, salát nebo příloha, který konzumujeme v malém množství. Já si ho vylepšila misem, které určitě máte doma všichni.

Ingredience
  • bílé žampiony
  • 20 g extra panenského olivového oleje
  • 20 g červeného misa
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 čajová lžička hořčice
  • čerstvá červená cibule
  • pepř
  • kopr podle chuti
  • citrónová šťáva podle chuti

Ráda bych se podělila o svou zkušenost, aby byla inspirací i druhým ženičkám – babičkám a prababičkám. Na jaře ...

Recept na žampionový salát

  1. Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V misce smíchejte extra panenský olivový olej, miso, ocet, malý kousek nasekané  cibule, pepř, hořčici a citrónovou šťávu dle chuti.
  3. Na talíř rozložte houby a přelijte je omáčkou. Dle chuti ozdobte čerstvým koprem.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Nelze skladovat. K okamžitému použití.
  • Je samozřejmé, že houby musí být mladé a velmi čerstvé, z bezpečného zdroje a především se vyhýbejte houbám baleným v uzavřených plastových miskách.
  • Dalším způsobem, jak tento pokrm podávat, je marinovat houby v připravené omáčce a nechat je asi 5 minut odpočinout. Tímto způsobem žampiony nasáknou omáčku, což jim dodá gumovou texturu. Vyberte si způsob, který vám lépe vyhovuje.

Obměna

  • Použijte jakékoliv světlé miso.
  • Pokud vám kopr nechutná, petrželka by mohla být další alternativou. Mějte však na paměti, že chuť tohoto konkrétního pokrmu nebude stejná, pokud použijete jiné bylinky než kopr.

Děti

  • Nevhodné pro malé děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.

Cibulový krém

Krém, dip, pomazánka, sýr… tím vším vám může být tato dobrota, kterou ocení milovníci cibule.

Zelené kuličky

Zeleninové kuličky plné chuti a zdravých surovin. Stačí smíchat ingredience, vytvořit kuličky a osmažit – ideální rychlá chuťovka vhodná i jako rychl...

Cibulové lívanečky

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.