- 225 g ovesných vloček
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžíce sušené cibule
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 rovná lžíce sušeného tymiánu
- kmín na posypání
- sezamové semínko na posypání
- mák na posypání
- 60 g oleje
- 180 vody ohřáté na 60°C
- sůl
Jak připravit slané krekry z ovesných vloček
- Rozmixujte ovesné vločky, klidně i na hrubo. Nasypejte je do mísy.
- Do mísy přidejte ostatní suché ingredience a dobře promíchejte.
- Přidejte vodu a olej. Promíchejte a nechte 20 minut odpočívat.
- Poté těsto rozválejte, posypejte semínky, nakrájejte a dejte péct do vyhřáté trouby na 190°C na cca 20 minut do zlatova.
Praktické
- Důležité je nechat těsto alespoň dvacet minut odpočívat.
- Pečení bude trvat asi 20 minut, bude záležet na vaší troubě.
Obměna
- Na posypání můžete použít jakákoliv semínka.
- Místo mouky pšeničné můžete použít špaldovou.
Děti
- Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Vierko, prosím, bezlepkovou variantu asi vyzkoušenou nemáš ? 🤔Hodila by se pohanková, nebo rýžová mouka? 🤔🌞
Vierka, práve som dopiekla a ochutnala tieto úžasné krekry. Príprava bola jednoduchá a semienka sa dajú meniť podľa chuti a fantázie.
Určite budem robiť vždy, keď bude chuť na slané maškrtenie :-)