Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Špenát z kedlubnových listů

Uvařeno

Nevíte co s listy ze zeleniny jako jsou kedlubny, ředkvičky a ředkve? Je škoda je vyhazovat. Zkuste z nich vytvořit tento lahodný špenát!

Ingredience
pro 1 porci
  • velká hrst listů z kedlubny
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • případně na dochucení pár kapek shoyu

Kdo prošel Jarní očistou, určitě nemůže zapomenout na Veroniku (Verunura). Zpočátku byla hodně

Postup
  1. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
  2. Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
  3. Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
  6. Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  7. Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
  8. Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Žakale
5. 5. 2025

Ani jsem netusila jak to muze byt dobre..👍

Mila Beata
19. 5. 2023

Přidala jsem i repove listy oh VELKÁ MNAMKA ♥️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Špenát z řepových listů

Listy z červené řepy jsou krásné a plné vitamínů. Jaká škoda je nepoužít v kuchyni! Pokud se vám sejde pořádný svazek, udělejte si skvělý špenát, který můž...

Bílá houbová omáčka

Sezóna hub už začala a já jsem si vzpomněla na bílou houbovou omáčku, kterou jsem znala z dětství. Přemýšlela jsem, jak ji uvařit zdravě a chutně. Musím ří...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Celerová polévka s koprem

Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější, můžete ji podá...