Nevíte co s listy ze zeleniny jako jsou kedlubny, ředkvičky a ředkve? Je škoda je vyhazovat. Zkuste z nich vytvořit tento lahodný špenát!
Ingredience
pro 1 porci
  • velká hrst listů z kedlubny
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • případně na dochucení pár kapek shoyu

Postup

  1. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
  2. Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
  3. Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
  4. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
  5. Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  6. Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
  7. Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Opět by mě nenapadlo použít listy např. vodnice, špenát je skvělý a z vodnice ta výrazná barva – jarní 🙂 . Na konci dušení jsem přidala trošku domácí ovesné smetany, krásně se zahustilo a po rozmixování byl hustý špenát, netvořila se hladinka vody, což mé děti nesnášejí, tak jako tip pro ty, kdo mají podobně náročné strávníky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHrozinkové zrno s mandlí
Další článekMé druhé těhotenství – 1. měsíc