Nevíte co s listy ze zeleniny jako jsou kedlubny, ředkvičky a ředkve? Je škoda je vyhazovat. Zkuste z nich vytvořit tento lahodný špenát!
Ingredience
pro 1 porci
  • velká hrst listů z kedlubny
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • případně na dochucení pár kapek shoyu

Postup

  1. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
  2. Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
  3. Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
  4. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
  5. Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  6. Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
  7. Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Opět by mě nenapadlo použít listy např. vodnice, špenát je skvělý a z vodnice ta výrazná barva – jarní 🙂 . Na konci dušení jsem přidala trošku domácí ovesné smetany, krásně se zahustilo a po rozmixování byl hustý špenát, netvořila se hladinka vody, což mé děti nesnášejí, tak jako tip pro ty, kdo mají podobně náročné strávníky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHrozinkové zrno s mandlí
Další článekMé druhé těhotenství – 1. měsíc