Nevíte co s listy ze zeleniny jako jsou kedlubny, ředkvičky a ředkve? Je škoda je vyhazovat. Zkuste z nich vytvořit tento lahodný špenát!

Ingredience
pro 1 porci
  • velká hrst listů z kedlubny
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • případně na dochucení pár kapek shoyu

Postup

  1. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
  2. Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
  3. Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
  4. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
  5. Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  6. Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
  7. Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

3,5 kg dole a zmizela mi zácpa

Eva: stravuji se s vaším jídelníčkem od ledna. Zrušila...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Opět by mě nenapadlo použít listy např. vodnice, špenát je skvělý a z vodnice ta výrazná barva – jarní 🙂 . Na konci dušení jsem přidala trošku domácí ovesné smetany, krásně se zahustilo a po rozmixování byl hustý špenát, netvořila se hladinka vody, což mé děti nesnášejí, tak jako tip pro ty, kdo mají podobně náročné strávníky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHrozinkové zrno s mandlí
Další článekMé druhé těhotenství – 1. měsíc