Kyselina listová

Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)

Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...
74
8

9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná

Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...
68
17

Žabinec ptačinec v kuchyni

Potřebujete léčit plíce a začít konečně odkašlávat? Chcete si pojistit dostatek železa, vápníku a kyseliny listové? Podívejte se kolem, jestli nemáte výbor...
18
1

Kyselina listová – doplňky vám ji možná nedoplní

Kyselina listová je nezbytná pro tvorbu červených krvinek, spolu s vitamínem B12 působí preventivně před rakovinou a infarktem. Je doporučována nastávající...
58
4

Březová míza – léčivý zázrak

Už naši předci sbírali březovou mízu a používali ji třeba jako vlasovou kúru a především jako lék. Břízu uctívali jako strom života.
13
6

Vitamíny a minerály v těhotenství. Které jsou nejdůležitější?

Jaké vitamíny a minerály jsou v těhotenství důležité a proč? Podívejte se na přehled 6 nejdůležitějších z nich a také na to, které z potravin tyto minerály...
8
6

Zdravý jídelníček v těhotenství – co jíst a čemu se vyhnout

Správná výživa během těhotenství je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících zdraví a správný růst plodu – u miminka snižuje riziko nemocí a v...
klub
22
11

Mražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?

Už i studie vědí, že uměle dozrávané čerstvé ovoce a zelenina, které dlouho cestuje, než se dostane do supermarketu, obsahuje minimum vitamínů. Není lepší ...
6
4

Je čerstvé ovoce a zelenina opravdu čerstvé?

Je čerstvé ovoce a zelenina vždycky tou nejlepší možnou volbou? Asi vás napadne, že samozřejmě. Ale co když ne? Pojďme se společně podívat, jaké šokující v...
klub
14
2

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, ...