Dříve, před stravou JJ a makrobiotikou jsem dělal jako Kaselské zelí s brambory, klobásou a kysaným zelím. Tato JéJe varianta je stejně dobrá, vlastně co to plácám, je dobřejší. Lehká jak na přípravu, tak na trávení.

Recept mi vychází tak pro 2 větší až 3 běžné jedlíky.

  • 1-2 lžíce oleje na smažení a pečení
  • 1x větší cibule na kostičky
  • 1/2 menší hlávky bílého nebo červeného zelí nakrájená na fleky cca 2×2 cm, jak se povede
  • 1/2 hrnku bulguru
  • 1/2 placky uzeného tempehu nakrájená na drobno
  • 1 menší jablko – celé i se šlupkou a jadřincem nastrouhané na hrubo
  • 2 hrnky horké vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl, trochu pepře, ať se vzepře, 1 lžička kmínu, 1/4 lžičky drceného nového koření
  • 2 stroužky česneku – prolisované

Postup

Do kastrolu olej, na to pokrájenou cibuli, na to pokrájené zelí, jablko, okořenit, pak přidat bulgur, pokrájený tempeh a nemíchat. Zapnout plotýnku a nechat chvilku smažit, až když už to nelze vydržet, tak přilít vodu a zlehka promíchat. A nechat cca 20 min. dusit až se voda ztratí. Po vypnutí přimíchat prolisovaný česnek a doporučuji nechat přiklopené ještě min 1/2 hodiny dojít.

Praktické rady

Namísto tempehu lze přidat seitan. V tom případě bych přidal do směsi cca lžíci sojovky.
Nebál bych se přidat k tomuto objemu cca 200g kysaného zelí či pickles ze zelí, cca v polovině vaření.
Když to bude bez tempehu nebo sitanu, nic s neděje. Pak bych přidal dýňová nebo/i slunečnicová semínka.

Když si před tím dáte zeleninovou miso polévku s hrstí vařené cizrny na jednu osobu, tak je to hned lepší. Foto není, neboť to s takovou chutí sním a pak si vzpomenu na fotku 🙂

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Přidávám se, opravdu vynikající, jako koření jsem použila mletý kmín, trošku červené papriky a špetku chilli.Podáváno se salátem z vodnice, ředkviček a polníčku a kys. zelí.Mňamina:-)

  2. Vynikající. Neměla jsem ani tempeh ani seitan, a i tak to bylo skvělé. Na těchto stránkách je úžasné,že ještě v 17 hod. nevím co budu vařit na večeři a jen mrknu sem a vyskočí na mě inspirace. Děkuji 🙂

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBiologické jaro je tady!
Další článekKváskové knedlíky s kedlubnovým zelím a osmaženou cibulí s tempehem