Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude pokrm během několika minut na stole.

Ingredience
Na ovesné mléko:
  • 60 g ovesných vloček
  • 1 l vody
Ostatní ingredience:

U nás doma se jí běžně, kluci i manžel mají rádi klasiku. Když jsem jela se syny na návštěvu k Evě, trochu jsem se bá...

Jak připravit těstoviny s krémovou omáčkou z hlívy

  1. Uveďte k varu 1 litr vody. Nechte vychladnout na teplotu od 60-80°C.
  2. Vodu nalijte do vysoké nádoby a přidejte ovesné vločky. Nechte 10 minut odpočívat.
  3. Tyčovým mixérem pečlivě vločky rozmixujte a poté je pořádně vymačkejte třeba přes sítko. Mléko je hotové.
  4. Do pánve dejte olej, rozpalte ho, přidejte hlívu, osolote a orestujte ji. Potom přilijte ovesné mléko, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte několik lžic pesta. Promíchejte.
  5. Uvařte těstoviny přidejte do pánve k omáčce , promíchejte, minutku povařte a můžete servírovat.

Praktické

  • Na výrobu rostlinného mléka můžete samozřejmě použít přístroj, na který jste zvyklí. Uvedený postup je pro ty, kteří žádný takový přístroj nemají.
  • Při bezlepkové dietě použijte bezlepkové těstoviny nebo rýži.

Obměna

  • Pesto můžete použít i jiné, naše recepty na pesta jsou zde.
  • Místo těstovin můžete jako přílohu použít i rýži.
  • Ovesné mléko můžete nahradit jiným rostlinným mlékem nebo smetanou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
17. 5. 2023

Moc dobrá rychlovka :) měla jsem pesto z medvědího česneku, posypala jsem ještě “parmazánem” z kešu ořechů a nemělo to chybu😍

Ultra rychle, variabilne a dobre ; )) Vdaka!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi se zeleninou...

Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem

Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...