- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- uvařené kroupy
- natural pevné nebo silken tofu
- kurkuma
- hořčice
- sůl a vajíčková sůl (kala namak)
- pepř
Jak připravit veganské kroupy s “vejci”
- Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s větším množstvím soli.
- Pokrájíme nebo rozdrobíme natural tofu a vmícháme spolu s kořením k cibulce.
- Přidáme kroupy a osmahneme.
- Dochutíme.
Praktické
- Podáváme s petrželkou a se zeleninovým salátkem.
- Můžeme posypat osmaženou cibulkou.
Obměna
- Můžeme vmíchat i kysané zelí nebo pickles.
- Místo krup můžeme použít čirok, kernotto, slzovku a jiné uvařené obiloviny.
- Výborné je dochucené i česnek a bylinkami (majoránka/tymián).
- Lze přidat na cibulce osmaženou papriku nebo houby.
- Místo klasického přírodního bílého tofu můžeme použít i uzené nebo marinované.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale ubereme na soli a koření (nejlépe vynecháme).
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnaaaaaaaaam ♥️
Velká velká velká dobrota
Tak som “dorazila” krúpový víkend🙂Rovnaký základ + k obedu pečená zelenina a šampiňón,k večeri dusený kaleráb a hokaido + fazule a opāť chutilo