PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Další úhel pohledu na tak obyčejné, a přitom tak posvátné téma stromu. Uvidíme, že k tomuto druhu energie by se člověk měl chovat s kromobyčejnou úctou. A znovu připomínáme, že součástí tohoto tématu jsou i již dříve publikované články „Strava pro jaro“ a „Regenerace jater a žlučníku“. Neváhejte si je vyhledat v archivu Magazínu Zrnění!
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Dobrý den, dá se prosím v receptu na sprej (levandule a rozmarýn) něčím nahradit vinný ocet? Děkuji
Milá Alžbětko, já myslím, že už jste s dcerkou začaly a začátek je to skvělý, prvně tím, že je dcera nadšená do změny jít a to, že jste již vyzkoušely polévky a postupně zařazujete další jídla 👍 Pokud máte jen trochu možnost, doporučila bych vám navštívit paní doktorka Strnadelovou (ordinuje v Praze a Zlíně, jako členka Klubu máte slevu na úvodní konzultaci), udělala by dceři celostní diagnostiku a doporučila podle toho jak vhodný přístup ve stravě (probere s vámi i možné potravinové intolerance, nejspíš doporučí vynechat úplně mléčnou bílkovinu a lepek), tak i přírodní léčbu na míru. Bude potřeba zasáhnout o něco víc do hloubky, pokud se s potížemi potýká již takovou dobu a jistě tam svou roli budou hrát i psychické faktory. Úprava stravy je určitě skvělý start, bude potřeba zlepšit střeva, funkci jater, posílit trávení, tím se posílí i imunita. Zařadit od počátku ranní miso polévku je výborná volba. Bude důležité ve stravě táhnout za jeden provaz (aby minimálně nedocházelo ke zpochybňování), aby dcera cítila podporu. Podzimní detox si s vámi projít může, ale jak píšete, ten začne až září/říjen. Já bych se snažila momentálně vynechat mléko, omezit lepek (hlavně v pečivu), cukr, vynechat ovocné šťávy, sladké nápoje, lilkovitou zeleninu, polotovary, chemické konzervanty, zařadila bych do jídelníčku z celozrnných obilnin častěji rýži natural, navyšovala bych objem čerstvě tepelně upravené zeleniny, zařazovala trochu kvašené zeleniny (ne u svědivého exému), luštěniny (nejprve ty nejlépe stravitelné jako je červená čočka a dále viz: https://www.jimejinak.cz/jak-zacit-s-lusteninami-kolik-jak-a-s-cim-aby-nenadymaly/), mořské řasy do polévky. Mohl by vám pro začátek pomoci tento článek: https://www.jimejinak.cz/jak-konecne-zacit-varit-zdrave-jednoduse-bez-obav-a-krok-po-kroku/ a pak kurz https://www.jimejinak.cz/online-kurz-jime-jinak-zdarma/.
Buďte první, kdo napíše komentář