- uvařené fazole
- cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citrónového pyré
- 1 lžička asijského koření (nebo indického, dle chuti)
- špetka kurkumy
- 2 stroužky česneku
- na dochucení: sůl, umeocet, rýžový ocet
Jak připravit citrónovou omáčku s fazolemi
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek se solí.
- Jakmile zezlátnou, posypeme kořením, přidáme fazole a orestujeme.
- Zalijeme trochou vody a vaříme 2 minuty.
- Přidáme citronové pyré, zamícháme a vypneme.
- Dochutíme dle chuti octy.
- Podáváme nejlépe s rýží nebo třeba plackami.
Praktické
- Toto jídlo výborně osvěží v horkých letních dnech.
- Doporučujeme použít máslové fazole nebo fazolky navi.
Obměna
- Pokud nemáte citronové pyré, můžete použít citronovou šťávu a kůru.
- Jako koření je výborné asijské bylinky od Kotányi nebo různé indické směsi, které obsahují kurkumu, citronovou trávu, koriandr, římský kmín, zázvor aj.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let (kvůli fazolím, koření a exotickému citronu).
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Můj dnešní oběd 🙂
Zajímavá nová chuť “Indie”, díky tomu citrónu. Dělala jsem jako rychlojidlo jenom pro manžela, takže jsem ho mohla udělat pikantnější. A prý moc dobré 👍