Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Hraběnčiny řezy

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Vlaďka je s námi na stránkách už nějaký ten pátek. Poslední dobou prý stravu lajdačila, stresu neunikla, všechno v ne...

Ingredience

Postup

  1. Hraběnčiny řezy bez vajec a mléka.
  2. 40

dkg mouky celozrnné špaldové+ječné
15dkg sladidla(třtinový cukr, Dobroslad, xylitol, sirup…) 200g Nemásla
Kypřící prášek bez fosfátů
Trošičku vody na spojení.

Smícháme v těsto. 1/3 dame zmrazit na pozdější posypku, 2/3 rozválíme na dno pekáče.

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Vyšleháme vodu z vařené cizrny se sladidlem, pridame strouhaná jablka,rozinky. Dame na pekáč na rozválené těsto.
Vytáhneme zbylou 1/3 těsta z mrazu a stouháme po povrchu.

Pečeme 30 min na 180°C.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

když se zadělá do těsta pracuje se s ní dobře.. viz recept zde na vebu – Tahini roláda. Byla vynikající :-)

Krátce po tom, co se objevil recept čokoládová pěna bez cukru a vajec, jsem našla tento recept a dostala chuť zkusit, co ta vyšlehaná hmota udělá, když se upeče. Přemýšlela jsem, co za korpus, kdyby náhodou jablka s aquafabou splaskla a “zmokla”, ale nakonec jsem podle receptu dala mouku i sladěnku, jen oleje jsem nalila 150g a přidala 3lžíce rozmixovaných lněných a 9 lžic vody. Oleje by to sneslo míň, trochu z toho tekl, když jsem ho vyndala na závěrečné nastrouhání ven z ledničky. Milé dámy, fungovalo to a tím pádem je to pro mě velký posun v pečení. Pekla jsem to trošku déle, protože se mi to zdálo stále vlhké (kypřící prášek jsem velkoryse vynechala) a je to trošku vlhčí (nicméně to drží tvar) a proč, to napíšu pod pěnu, tam nás zjistilo víc, že to pouští.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

5
2

Třené bezlepkové cukroví

Jednoduché a rychle připravené cukroví, se kterým nemusíte čekat až na Vánoce. Je bez lepku i bez cukru a skvěle se hodí třeba k odpolednímu čaji.

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřej...

Třené cukroví

Hledáte na poslední chvíli rychlé a jednoduché cukroví? Potom zkuste toto třené cukroví. Příprava zabere chvilku a taktéž pečení. Pak už je jen na vás, jes...

Jídlo versus stres: Nejdřív zklidni mysl.

Často si myslíme, že zdravotní potíže, nadváha nebo chronická únava vznikají hlavně kvůli „nesprávnému stravování“. Jen málokdo si ale všimne druhé části p...

Lískooříškové kuličky bez lepku

Cukroví na poslední chvíli a nebo třeba mlska k odpolednímu šálku čaje? Oboje skvěle tyto lískooříškové kuličky splňují.
15
30

Už máte vánoční stromeček? Poradíme, jak se o něj starat, aby co nejdéle vydržel

Bez stromečku nebo ozdobené větve si neumíme Vánoce vůbec představit. Poradíme vám, jak se správně o stromeček starat, aby vám vydržel co nejdéle.