Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Hraběnčiny řezy

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Můj přítel začínal na váze 115 kg. Ve 25 letech mu vzali žlučník. Měl špatnou životosprávu, neuběhl ani 5 minut a ze ...

Ingredience

Postup

  1. Hraběnčiny řezy bez vajec a mléka.
  2. 40

dkg mouky celozrnné špaldové+ječné
15dkg sladidla(třtinový cukr, Dobroslad, xylitol, sirup…) 200g Nemásla
Kypřící prášek bez fosfátů
Trošičku vody na spojení.

Smícháme v těsto. 1/3 dame zmrazit na pozdější posypku, 2/3 rozválíme na dno pekáče.

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Vyšleháme vodu z vařené cizrny se sladidlem, pridame strouhaná jablka,rozinky. Dame na pekáč na rozválené těsto.
Vytáhneme zbylou 1/3 těsta z mrazu a stouháme po povrchu.

Pečeme 30 min na 180°C.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

když se zadělá do těsta pracuje se s ní dobře.. viz recept zde na vebu – Tahini roláda. Byla vynikající :-)

Krátce po tom, co se objevil recept čokoládová pěna bez cukru a vajec, jsem našla tento recept a dostala chuť zkusit, co ta vyšlehaná hmota udělá, když se upeče. Přemýšlela jsem, co za korpus, kdyby náhodou jablka s aquafabou splaskla a “zmokla”, ale nakonec jsem podle receptu dala mouku i sladěnku, jen oleje jsem nalila 150g a přidala 3lžíce rozmixovaných lněných a 9 lžic vody. Oleje by to sneslo míň, trochu z toho tekl, když jsem ho vyndala na závěrečné nastrouhání ven z ledničky. Milé dámy, fungovalo to a tím pádem je to pro mě velký posun v pečení. Pekla jsem to trošku déle, protože se mi to zdálo stále vlhké (kypřící prášek jsem velkoryse vynechala) a je to trošku vlhčí (nicméně to drží tvar) a proč, to napíšu pod pěnu, tam nás zjistilo víc, že to pouští.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Čokoláda – je bezpečná nebo ne?

Čokoláda – oblíbená pochoutka spojená s několika stereotypy a opředená řadou mýtů. Jak to s ní skutečně je? Je hořká čokoláda zárukou zdravého mlsání? Čím ...

Bezlepková pletená vánočka z kvásku

Držíte bezlepkovou dietu a chcete si dopřát zdravou pletenou vánočku bez cukru, lepku, vajec, droždí a másla? Vymysleli jsme pro vás variantu kváskové váno...
59
1

Festival Miluj svůj život – únor 2026 – ZDARMA pro členy Klubu Jíme Jinak

Další ročník oblíbeného festivalu osobního rozvoje se uskuteční v únoru 2026 v Praze. Přijďte se podívat, inspirovat se, užít si koncerty, přednášky a mnoh...

Pocit prázdného žaludku

Žaludek jako na vodě, pocit prázdna a zároveň nechuť k jídlu. Nebo naopak hlad, který se objeví brzy po jídle. Co se za těmito pocity skrývá a jak svoje tr...

Vánoční rýžový krém bez cukru

Nestihli jste udělat vánoční cukroví a máte chuť na sladké? Máte bezlepkovou dietu? Snadná pomoc! Jednoduchý, rychlý a chutný dezert bez laktózy a lepku př...