Máte po ránu chuť na sladké? Jděte na to chytře. Tato kaše s dýní hokkaido uspokojí vaše mlsné jazýčky a nebude ani třeba ji doslazovat :-)
Ingredience
na 1 porci
  • 70 g syrové quinoi
  • 180 g rostlinného mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky shiromisa (není nutné)
  • 1 lžíce kokosového másla, krému nebo oleje z kokosu
  • 3 lžíce dýňového pyré (ve vodě uvařená a rozmačkaná dýně hokkaido)
  • sůl
  • na ozdobu: dýňová semínka

Jak připravit quinoovou kaši s dýní

  1. Quinou propláchneme a dáme vařit do mléka.
  2. Jakmile vře, posolíme, nasypeme skořici i zázvor a ztlumíme plamen.
  3. Vaříme bez míchání pod pokličkou cca 15-20 minut, pokud by se připalovala, přilijeme mléko nebo vodu.
  4. Před koncem vaření quinoi vmícháme dýňové pyré (buď už hotové nebo si uvaříme ve vodě dýni a pak ji rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme).
  5. Quinoovou kaši ochutíme shiromisem (ale není nutné) a buď kokosovým máslem, olejem, krémem nebo kokosovou smetanou.
  6. Podáváme posypané dýňovými semínky.

Praktické

  • Jelikož kaše obsahuje i zeleninu, je třeba ji sníst co nejdříve po uvaření, jinak zelenina začne oxidovat a bude kyselinotvorná (začne odebírat z těla minerály).
  • Pokud chcete kaši skladovat, dejte ji hned po uvaření do termosky.
  • Pokud jste velcí mlsouni, přidejte si do kaše lžíci sladu nebo obilného sirupu.

Obměna

  • Quinou můžete nahradit i quinoovými vločkami.
  • Pokud nemáte dýni, použijte batát nebo mrkev.
  • Kokosové máslo/olej/krém lze nahradit i jakýmkoliv jiným oříškovým máslem (výborné je třeba mandlové).
  • Místo dýňových semínek můžete posypat také mandličkami, lískovými nebo vlašskými oříšky či semínky.

Děti

  • Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale vynechejte koření, sůl a všechna další ochucovadla.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSmažená rýže s nattem
Další článekJak na domácí pesta: krok za krokem