Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Hummus z půleného zeleného hrachu

Uvařeno
sezóna zima

Taky milujete hummus? Zkuste změnu a místo cizrny vyzkoušejte hummus z hrachu á la hrachovka.

Ingredience
na 1 porci
  • cca 150 g půleného zeleného hrachu
  • majoránka
  • 2 lžíce oleje
  • velká špetka soli
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • umeocet
  • lžíce tahini (i víc, pokud máte rádi)

Postup

  1. Uvaříme si půlený hrách s bobkovým listem, kombu a novým kořením do měkka.
  2. Na oleji orestujeme cibuli na proužky, přidáme majoránku, protlačený česnek, větší špetku soli a orestujeme.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Smícháme s procezeným hrachem, tahini a v mixéru vše rozmixujeme (vývar z hrachu přiléváme postupně) do konzistence humusu.
  5. Podáváme s napařenou/pečenou zeleninou (např. mrkev, dýně, petržel, kedlábek, brokolice atp.) a obilovinou.

Praktické

Pokud přidáte více vývaru, budete mít z hummusu lahodnou jemnou hrachovou omáčku. Zbytek můžete dát do lednice a použít jako pomazánku na pečivo nebo placky.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

K nerozeznani od cirny :-) diky za info ;-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Jídlo versus stres: Nejdřív zklidni mysl.

Často si myslíme, že zdravotní potíže, nadváha nebo chronická únava vznikají hlavně kvůli „nesprávnému stravování“. Jen málokdo si ale všimne druhé části p...

Lískooříškové kuličky bez lepku

Cukroví na poslední chvíli a nebo třeba mlska k odpolednímu šálku čaje? Oboje skvěle tyto lískooříškové kuličky splňují.
15
30

Už máte vánoční stromeček? Poradíme, jak se o něj starat, aby co nejdéle vydržel

Bez stromečku nebo ozdobené větve si neumíme Vánoce vůbec představit. Poradíme vám, jak se správně o stromeček starat, aby vám vydržel co nejdéle.

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Čokoláda – je bezpečná nebo ne?

Čokoláda – oblíbená pochoutka spojená s několika stereotypy a opředená řadou mýtů. Jak to s ní skutečně je? Je hořká čokoláda zárukou zdravého mlsání? Čím ...

Bezlepková pletená vánočka z kvásku

Držíte bezlepkovou dietu a chcete si dopřát zdravou pletenou vánočku bez cukru, lepku, vajec, droždí a másla? Vymysleli jsme pro vás variantu kváskové váno...