- 330 g uvařené cizrny
- 35 g extra panenského olivového oleje
- 130 g ovesných vloček
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- sůl
- směs semínek na posypání: sezamová semínka, mák, dýňová semínka, slunečnicová semínka, lněná semínka
- pepř
Jak připravit slané cizrnové krekry
- Uvařenou cizrnu rozmixujte s extra panenským olivovým olejem, solí a prolisovaným česnekem.
- Rozmixujte ovesné vločky.
- Vše dejte do mísy, přidejte lahůdkové droždí a prohněťte.
- Pečící papír lehce potřete olejem a těsto vyválejte. Čím tenčí, tím budou krekry křupavější.
- Semínka (kromě máku) omyjte a rozprostřete na povrch. Osolte, opepřete a přidejte mák. Nakrájejte na požadované tvary.
- Pečte v troubě na 19°C asi 35 minut.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Doba pečení bude záležet na troubě a jak silné jste krekry vyváleli. Kontrolujte troubu.
- Pro verzi bez lepku použijte certifikované bezlepkové vločky.
Obměna
- Lahůdkové droždí je volitelné.
- Můžete použít jakákoliv semínka nebo oříšky.
Děti
- Větším dětem.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
👍
Ahoj všem.
Zkoušela jsem poprvé krekry z cizrny, kamarádka doporučila, že jsou výborné.
To se mi potvrdilo, jen mi opadal posyp semínek. Kamarádka zkoušela pod semínka olej, ale také bez úspěchu, já zkusila potřít vodou, možná trochu lepší, ale také žádná sláva. Můžete prosím poradit co udělat, aby semínka zůstala na krekrách.
Děkuji Dáša