Domácí alternativa ke kupovaným OREO sušenkám plným cukru. Tyto Orea jsou zcela bez lepku, cukru, bílé mouky, mléka i vajec. Ideální svačinou pro mlsné děti.

Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček (příp. bezlepkových)
  • 100 g mandlového másla
  • 40 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 2 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na krém:

  • 40 g kakaového másla
  • 1 lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)

Jak připravit Oreo sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  2. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  3. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky, které přemístíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme 10-15 min při 180°C (podle velikosti).
  4. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké, ale zpevní se po vychladnutí.
  5. Zatímco budou sušenky stydnout, vytvoříme si krém.
  6. Na velmi mírném plameni rozpustíme kakaové máslo.
  7. Po rozpuštění ho smícháme s kokosovou smetanou a rýžovým sirupem.
  8. Směs necháme za občasného míchání vystydnout (klidně i v lednici). Směs ale kontrolujeme a vyndáme ji včas z lednice, po přetuhnutí by se z ní mohla stát čokoláda.
  9. Krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Uchováváme raději v lednici (kvůli krému) nebo v chladu.

Obměna

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Toto som dlho hľadala (Dušana)

Dušana: Som v šoku, po dvoch týždňoch 3,5 kg...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...
  1. Dobry den. Mám spíš dotaz než komentář…Momentálně se roztrhl pytel se sladkostmi založenými na kokosovem oleji, kokosovem masle…skoro není vidět sladkost bez tohoto komponentu. Opravdu si myslíte, že tato „novinka“ je tak zravi prospěšná? To je jeden úhel pohledu…za mne ještě chuťovy…a jak jsem zjistila nejsem sama…je mi to až chuťově nepříjemné…Děkuji za reakci?. Hezký vecer

    • Osobně si myslím, že kokosový olej nepotřebujeme, ačkoli už se pár let těší velké popularitě. Vystačila jsem si celé roky bez něj, i když už jsme jedli jinak. Použila jsem ho v posledních asi dvou letech párkrát do nějakého dezertu, kde zastoupil roli klasického ztuženého tuku. Kdo nemá rád kokosvý, může si pořídit buď dezodorizovaný nebo použít rostlinné máslo. My osobně takové dezerty děláme velmi výjímečně – na chuťovku, na osalvu apod., kde se kokosák hodí na polevu apod., takže se ani neobávám zdravotního dopadu, pokud by nebyl tak děsně zdravý, jak se říká.

    • Pokud Vam kokosovy olej nevyhovuje, do susenek pouzijte ryzovy. Recept funguje i s nim :) nase rodina ma kokos rada a pouzivam ho jen do dezertu, obcas ale stridam prave s ryzovym, ktery je na dezerty fajn, protoze je neutralni :)

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít
Další článekJak vařit a připravovat zeleninu pokaždé jinak (9 způsobů)