- 200 g sójového jogurtu řeckého typu
- 200 g mrkve
- citrónová šťáva
- sůl
- 2 lžíce sezamového oleje
- jarní cibulka
- pažitka
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička semínek černuchy
- 1 lžička semínek černé hořčice
- kajenský pepř
Jak připravit indickou raitu z mrkve
- Do mísy dejte jogurt, citrónovou šťávu, sůl a nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte.
- Mrkev nastrouhejte nahrubo, jednu malou část si nechte na dekoraci. Zbytek blanšírujte ve vroucí vodě 1 minutu.
- Sceďte a nechte vychladnout.
- Blanšírovanou mrkev dejte do mísy s jogurtem. Dobře promíchejte.
- Do malé pánve dejte olej, zahřejte a přidejte všechno koření kromě kajenského pepře. Když koření začne prskat, ihned stáhněte z plotny a přidejte kajenský pepř. Nalijte horkou na raitu. Posypte pažitkou a troškou syrové mrkve.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Tato raita je rychlá a velmi chutná, lehce pikantní a jde jí využít prakticky k čemukoliv.
- Můžete použít i syrovou mrkev, nemusíte blanšírovat.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.
Obměna
- Nemusíte dávat černuchu, ale nevynechte kmín.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !





Buďte první, kdo napíše komentář