- malá dýně hokaido
- hlíva ústřičná
- tofu
- tempeh
- cibule
- olej
- sůl
Dýni seřízneme kousek spodní části a uřízneme “čepici”. Vybereme semínka a umyjeme. Na náplň si připravíme směs, jakou máme rádi. Já dělám na cibulce hlívu ustřičnou s nahrubo strouhaným tofu. Jen orestuji a ochutím sojovkou, umeoctem a kořením dle chuti. Náplň pak napěchuji do dýně, přiklopím zpět čepicí, pomažu zvenku lehce olejem a dám péct na 180 stupňů na 30 – 40 minut (píchnu vidličkou, dýně musím být měkká). Je to vynikající jídlo, které velmi zahřeje. A božsky voní.
Praktické radyPři seříznutí spodní části dýně dáváme pozor, abychom neprořízli jádřinec, směs by asi vytekla. Jde jen o to, aby stála na plechu. Při této úpravě používám trochu víc oleje než obvykle…o trochu. Bezvadně chutná se salátem, co se jmenuje Coleslaw. Nikdy jsem nevěděla, co to je za salát, protože nesnáším majonézu, ale když jsem tady našla recept zjistila jsem, že ho vlastně už nějaký čas podobně dělám – pickles + tofunéza.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
No ale kde je fotka?