Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečená plněná dýně

Uvařeno

Líbil se mi recept na netu. Vypadal zajímavě, jen byla dýně naplněna mletým masem, tím pádem potřeboval trochu upravit a tady je moje variace.

Od 20 let jsem byla unavená a časem se přidaly další problémy. Endometrióza a po narození dvojčat totální vyčerpání. ...

Ingredience a pomůcky
  • malá dýně hokaido
  • hlíva ústřičná
  • tofu
  • tempeh
  • cibule
  • olej
  • sůl
Postup

Dýni seřízneme kousek spodní části a uřízneme “čepici”. Vybereme semínka a umyjeme. Na náplň si připravíme směs, jakou máme rádi. Já dělám na cibulce hlívu ustřičnou s nahrubo strouhaným tofu. Jen orestuji a ochutím sojovkou, umeoctem a kořením dle chuti. Náplň pak napěchuji do dýně, přiklopím zpět čepicí, pomažu zvenku lehce olejem a dám péct na 180 stupňů na 30 – 40 minut (píchnu vidličkou, dýně musím být měkká). Je to vynikající jídlo, které velmi zahřeje. A božsky voní.

Praktické rady

Při seříznutí spodní části dýně dáváme pozor, abychom neprořízli jádřinec, směs by asi vytekla. Jde jen o to, aby stála na plechu. Při této úpravě používám trochu víc oleje než obvykle…o trochu. Bezvadně chutná se salátem, co se jmenuje Coleslaw. Nikdy jsem nevěděla, co to je za salát, protože nesnáším majonézu, ale když jsem tady našla recept zjistila jsem, že ho vlastně už nějaký čas podobně dělám – pickles + tofunéza.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

No ale kde je fotka?

Ukázat další komentáře