- 1 větší cibule
- hrnek dýně nakrájené na drobné kostičky
- 2 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
- asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička až lžíce nastrouhaného křenu
- sůl
- umeocet
- lžíce tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany
Jak připravit směs s adzuki fazolemi
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a dýni, trochu osolte.
- Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a na jemno nastrouhaný křen.
- Křenu dejte podle toho, jak máte rádi pikantní chuť
- Směs povařte s křenem ještě asi 5 minut.
- Dochuťte umeoctem a na závěr vmíchejte plnou lžíci tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany.
Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je kuksus a zeleninovým salátem nebo kvašenou zeleninou. Doporučujeme si k tomuto pokrmu přidat napařenou zeleninu nebo použít úpravu Nishime.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Děti křen mohou v rozumném množství, jen je potřeba, aby byl dobře povařený a bylo ho přiměřeně.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Rychlá večeře, příloha Teff 🙂
Po hodně dlouhé době opakování výborného receptu 🙂