V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • hrnek dýně nakrájené na drobné kostičky
  • 2 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička až lžíce nastrouhaného křenu
  • sůl
  • umeocet
  • lžíce tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany

Jak připravit směs s adzuki fazolemi

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a dýni, trochu osolte.
  2. Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a na jemno nastrouhaný křen.
  3. Křenu dejte podle toho, jak máte rádi pikantní chuť
  4. Směs povařte s křenem ještě asi 5 minut.
  5. Dochuťte umeoctem a na závěr vmíchejte plnou lžíci tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je kuksus a zeleninovým salátem nebo kvašenou zeleninou. Doporučujeme si k tomuto pokrmu přidat napařenou zeleninu nebo použít úpravu Nishime.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Děti křen mohou v rozumném množství, jen je potřeba, aby byl dobře povařený a bylo ho přiměřeně.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...
  1. Mňam, mňam, mňam. Dneska bylo k obědu. Hrozně mi to konzistencí a vzezřením připomnělo takové ty směsi na topinky, které bývají v každé druhé hospodě v menu jako topinky s masovou směsí nebo tak :) A přidat tofunézu by mě teda nenapadlo. Moc dobré, děkuji.

  2. Recept jako na zavolanou. S každodenním přísunem uvařených fazolek z adzuki vývaru jsem si už nevěděla rady. Děkuji :)

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZeleninová směs s tofu
Další článekTěhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu I.