Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Pikantní adzuki směs

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima
děti od 2 let

V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • hrnek dýně nakrájené na drobné kostičky
  • 2 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička až lžíce nastrouhaného křenu
  • sůl
  • umeocet
  • lžíce tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany

Jíme Jinak je pro mne novou životní filosofií. Díky změně stravy jsme s manželem plní životního elánu a cítíme se mno...

Jak připravit směs s adzuki fazolemi

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a dýni, trochu osolte.
  2. Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a na jemno nastrouhaný křen.
  3. Křenu dejte podle toho, jak máte rádi pikantní chuť
  4. Směs povařte s křenem ještě asi 5 minut.
  5. Dochuťte umeoctem a na závěr vmíchejte plnou lžíci tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je kuksus a zeleninovým salátem nebo kvašenou zeleninou. Doporučujeme si k tomuto pokrmu přidat napařenou zeleninu nebo použít úpravu Nishime.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Děti křen mohou v rozumném množství, jen je potřeba, aby byl dobře povařený a bylo ho přiměřeně.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
19. 2. 2024

Rychlá večeře, příloha Teff 🙂

Jaroslav Hlávka
20. 11. 2023

Po hodně dlouhé době opakování výborného receptu 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slavnostní velikonoční nádivka (bez lepku)

Chuťově vyladěná luxusní slavnostní velikonoční nádivka pro celou rodinu!

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.