V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • hrnek dýně nakrájené na drobné kostičky
  • 2 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička až lžíce nastrouhaného křenu
  • sůl
  • umeocet
  • lžíce tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany

Jak připravit směs s adzuki fazolemi

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a dýni, trochu osolte.
  2. Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a na jemno nastrouhaný křen.
  3. Křenu dejte podle toho, jak máte rádi pikantní chuť
  4. Směs povařte s křenem ještě asi 5 minut.
  5. Dochuťte umeoctem a na závěr vmíchejte plnou lžíci tofunézy nebo 3 lžíce rostlinné smetany.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je kuksus a zeleninovým salátem nebo kvašenou zeleninou. Doporučujeme si k tomuto pokrmu přidat napařenou zeleninu nebo použít úpravu Nishime.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Děti křen mohou v rozumném množství, jen je potřeba, aby byl dobře povařený a bylo ho přiměřeně.

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Mňam, mňam, mňam. Dneska bylo k obědu. Hrozně mi to konzistencí a vzezřením připomnělo takové ty směsi na topinky, které bývají v každé druhé hospodě v menu jako topinky s masovou směsí nebo tak 🙂 A přidat tofunézu by mě teda nenapadlo. Moc dobré, děkuji.

  2. Recept jako na zavolanou. S každodenním přísunem uvařených fazolek z adzuki vývaru jsem si už nevěděla rady. Děkuji 🙂

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZeleninová směs s tofu
Další článekTěhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu I.