Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Růžičková kapusta na sladkém curry

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutná i dětem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 12 ks růžičkové kapusty
  • půl hrnku studené vody
  • 1 lžička kuzu / arowrotu /kukuřičného škrobu
  • půl lžičky sladkého curry

Většinou se rodiče snaží přivést na zdravou stravu své potomky, když jsou ještě v dětském věku. Rodiče Dagmary se ke ...

Postup
  1. Kapustu omyjeme a očistíme, aby nám zbyly hezké zelené hlávky. Překrojíme je napůl.
  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
  3. V kastrolu rozpálíme sezamový olej a vložíme na něj cibuli, kapusty a hned osolíme.
  4. Přidáme sladké curry.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Za občasného míchání orestujeme pěkně do zlatova.
  7. Podlijeme troškou vody, ztlumíme plamen a necháme chvíli podusit pod pokličkou.
  8. Mezitím ve zbylé vodě rozmícháme kuzu nebo škrob a přidáme ke zelenině.
  9. Za stálého míchání nám během chvilky škrob zhoustne.
  10. Vypínáme a podáváme.

Kombinujeme

  • Takto upravená zelenina je vhodným doplňkem k obilí a luštěnině, pokud chceme získat kompletní talíř nebo jen k obilí, chceme-li získat lehčí pokrm třeba na večeři.

Obměna

  • Změňte koření a dostanete nové jídlo.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti přibližně od 1 roku, jen jsme opatrní s množstvím soli, oleje a koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

39 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opět pochvala. Já jsem věděla, že to dobře dopadne. Jak jinak s Vierčiným receptem. Poděkování je nezbytně. 😃

Musím moc pochválit. Přidala jsem žampiony a je to opravdu dobrota 😊.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Zapečené cukety s tofíčkem

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Bílá houbová omáčka

Sezóna hub už začala a já jsem si vzpomněla na bílou houbovou omáčku, kterou jsem znala z dětství. Přemýšlela jsem, jak ji uvařit zdravě a chutně. Musím ří...

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.