- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 cibule
- 12 ks růžičkové kapusty
- půl hrnku studené vody
- 1 lžička kuzu / arowrotu /kukuřičného škrobu
- půl lžičky sladkého curry
- Kapustu omyjeme a očistíme, aby nám zbyly hezké zelené hlávky. Překrojíme je napůl.
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
- V kastrolu rozpálíme sezamový olej a vložíme na něj cibuli, kapusty a hned osolíme.
- Přidáme sladké curry.
- Za občasného míchání orestujeme pěkně do zlatova.
- Podlijeme troškou vody, ztlumíme plamen a necháme chvíli podusit pod pokličkou.
- Mezitím ve zbylé vodě rozmícháme kuzu nebo škrob a přidáme ke zelenině.
- Za stálého míchání nám během chvilky škrob zhoustne.
- Vypínáme a podáváme.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Kombinujeme
- Takto upravená zelenina je vhodným doplňkem k obilí a luštěnině, pokud chceme získat kompletní talíř nebo jen k obilí, chceme-li získat lehčí pokrm třeba na večeři.
Obměna
- Změňte koření a dostanete nové jídlo.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti přibližně od 1 roku, jen jsme opatrní s množstvím soli, oleje a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Opět pochvala. Já jsem věděla, že to dobře dopadne. Jak jinak s Vierčiným receptem. Poděkování je nezbytně. 😃
Musím moc pochválit. Přidala jsem žampiony a je to opravdu dobrota 😊.