Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z vodnice, polníčku a cherry rajčátek

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

S jarem se snažíme postupně přidávat víc čerstvé zeleniny. Salát má být křupavý a osvěžující, což krásně doplní kompletní talíř.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší vodnice
  • hrnek polníčku
  • 4 cherry rajčátka - žlutá a červená
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • lžíce šťávy vymačkané z citronu
  • 1 lžíce umeocta

Od mala jsem trpěla nadváhou a později se přidaly různé zdravotní potíže. Doktoři mi předpovídali, že se nedožiji mno...

Postup
  1. Vodnici nakrájíme na špalíčky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, rajčátka nakrájíme na čtvrtinky, polníček omyjeme a necháme okapat.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme rostlinnou smetanu, citronovou šťávu a umeocet.
  3. Zálivku důkladně smícháme s nastrouhanou vodnicí, polníčkem a rajčátky.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon, také je možné ještě přidat strouhanou mrkev. Místo polníčku použijeme rukolu. Můžete také přizdobit naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
13. 8. 2024

Mňáááááááááááám ❤️

Krákora
12. 5. 2018

Než jsem se nechala strhnout k obšírnému komentáři, chtěla jsem se vlastně zeptat :-), pokud si připravím domácí obilné mléko bez vaření (my rádi ovesné, tj. nabobtnalé vločky mixnu a pak vytlačím), je to vhodné ke konzumaci zasyrova? Obvykle sice pro sebe jako dospěláka použiju i do kafe, když mám zrovna hotovo, ale jinak vždy k tepelné úpravě = polévky, omáčky, tam jsem brala, že se to tepelně upraví a neřešila jsem. Mohla bych nekoupenou vyrobenou za syrova používat do salátů, nebo je to nevhodné? Moc díky a nejen za reakce, ale za tohle všechno. Ohromný kus práce a neustálý zdroj inspirace.

Ukázat další komentáře