- 1 větší vodnice
- hrnek polníčku
- 4 cherry rajčátka – žlutá a červená
- 2 lžíce rostlinné smetany
- lžíce šťávy vymačkané z citronu
- 1 lžíce umeocta
- Vodnici nakrájíme na špalíčky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, rajčátka nakrájíme na čtvrtinky, polníček omyjeme a necháme okapat.
- V hrnku dohladka rozmícháme rostlinnou smetanu, citronovou šťávu a umeocet.
- Zálivku důkladně smícháme s nastrouhanou vodnicí, polníčkem a rajčátky.
Obměna
Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon, také je možné ještě přidat strouhanou mrkev. Místo polníčku použijeme rukolu. Můžete také přizdobit naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.
Děti
Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Mňáááááááááááám ❤️
Než jsem se nechala strhnout k obšírnému komentáři, chtěla jsem se vlastně zeptat :-), pokud si připravím domácí obilné mléko bez vaření (my rádi ovesné, tj. nabobtnalé vločky mixnu a pak vytlačím), je to vhodné ke konzumaci zasyrova? Obvykle sice pro sebe jako dospěláka použiju i do kafe, když mám zrovna hotovo, ale jinak vždy k tepelné úpravě = polévky, omáčky, tam jsem brala, že se to tepelně upraví a neřešila jsem. Mohla bych nekoupenou vyrobenou za syrova používat do salátů, nebo je to nevhodné? Moc díky a nejen za reakce, ale za tohle všechno. Ohromný kus práce a neustálý zdroj inspirace.