Na struhadle nahrubo nastrouhat mrkev, petržel, celer (jde taky kedlábek, tuřín, daikon) a na růžičky rozebrat brokolici. Zahřát olej (lze dělat i bez tuku, např. na mirinu nebo na vodě) na pánvičce, vsypat zeleninu, osolit, restovat a občas prohazovat vařečkami. Až se začíná zelenina připalovat, podlít troškou vody, ztlumit plamen na minimum, zakrýt pokličkou a chvilku dusit, aby zelenina změkla. Přidat uvařené fazole nebo lze i cizrnu či tofu, tempeh nebo nemusíte přidávat nic. Ochutit shoyu a přidat 1-2 lžičky hořčice dle Vašich chutí. Já do zeleniny ještě zamíchala nakrájený kopr.
Jako příloha byla rýže vařená s jáhlami a červenou quinoou. Posypáno jarní cibulkou, k tomu listy salátu a v misce salát ze strouhané mrkve, jablíčka a kysaného zelí.
PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?
Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Dobrý den, prosím poraďte vhodnou hořčici, děkuji