Rychlá večeře nebo oběd do práce. Stačí nakombinovat s uvařenou obilovinou. Touto směsí se dají plnit i tortilly a jiné placky.
1 porce
- uvařený žlutý hrách
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- kousek kápie
- 1 lžička uzené papriky
- k dochucení: sojová omáčka, umeocet, balzamiko
- sůl
Jak připravit hrách na paprice
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a vše osmahneme.
- Ochutíme sojovou omáčkou, přidáme hrách a uzenou papriku.
- Zalijeme troškou vývaru z hrachu a dusíme do změknutí zeleniny a rozvaření hrachu.
- Dochutíme umeoctem a balzamikem dle chuti.
- Podáváme s uvařenou rýží, těstovinami nebo jinou obilovinou.
Praktické
- Tato směs se hodí i jako náplň do palačinek, tortill nebo jako jídlo k plackám.
- Směs si můžete vzít i s sebou do práce nebo do školy.
Obměna
- Místo hrachu můžeme použít i čočku – červenou, klasickou nebo mungo fazole.
- Zeleninu můžete měnit dle chuti.
- Místo cibule můžete použít pórek nebo jarní cibulku.
Děti
- Tento recept je vhodný od 2 let.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Po krátkém výletu na rozhlednu Signál s Rockym, pomalu nastává čas na doplnění paliva 😀
Bezpluchý oves, napařená mrkev, pickles, libeček, posypka naklíčené mungo fazolky a gomasio.
Víkend je zahájen a to oblíbenou večeří, to spojení obou octů je dokonalé 😀
Loupaný ječmen, napařená brokolice s mrkví, pickles, posypka gomasio a naklíčené mungo fazolky.