Tento recept je krásně podzimní a hřejivý. Až ho ochutnáte, snad nám dáte za pravdu, že jsme jednoduše nemohli zvolit jiný název.

Ingredience
  • tempeh natural
  • fazole cannellini
  • kroupy
  • olej
  • česnek
  • chilli papričky
  • petrželka
  • sójová omáčka (např. tamari)
  • rajčatové pyré
  • datlový sirup
  • lisovaný česnek
  • mletá paprika
  • piniové oříšky
  • červené radicchio

Jak připravit pikantní tempehovou baštu s fazolemi

  1. Fazole cannellini uvařte v tlakovém hrnci a dejte stranou.
  2. Uvařte kroupy a dejte stranou.
  3. V míse smíchejte sójovou omáčku, olej, mletou papriku, prolisovaný česnek, trošku rajčatového pyré a datlový sirup. Tempeh nakrájejte na kostky a dejte do připravené směsi marinovat.
  4. Do velké pánve nalijte olej, přidejte chilli, česnek a jemně osmahněte. Nyní přidejte kroupy a fazole s trochou tekutiny, ve které byly vařeny, případně můžete použít vývar nebo vodu. Dochuťte solí a promíchejte. Nechte pár minut prohřát na mírném plameni.
  5. Do jiné pánve dejte tempeh s marinádou a duste, dokud marináda nezhoustne.
  6. Na talíř naservírujte kroupy a fazole, polijte omáčkou s tempehem a vše posypte radicchiem, petrželkou a piniovými oříšky. Můžete ještě pokapat citrónovou šťávou.

Praktické

  • Po uvaření luštěniny a obiloviny ponechte trochu tekutiny, ve které se vařily.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo sójové omáčky
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou obilovinu (rýže, jáhly, amarant apod.)

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole a salát zvolit podle zásob, hodí se čekanka, rukola.
  • Namísto krup můžete podávat s jakoukoliv jinou obilovinou.
  • Můžete použít jakékoliv vaše oblíbené sladidlo namísto datlového sirupu.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Zpomalila jsem a je mi velice dobře (Vladimíra)

Vladimíra: Milá Evi, i když ne všechno se mně...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Kamarádka jde do toho se mnou (Růžena)

Růžena: Ahoj mlsné hubičky ( jako já :-) )...

Manželovi se lépe spí a já mám 2 kila dole (Martina)

Martina: Z kurzu jsem nadšená, "jinak" už vaříme pár...

Chutná mně i vnoučkům a zhubla jsem přes 5 kg (Hana)

Hana: Evi, tak jsem Výzvu do plavek protáhla na...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Byla jsem překvapená, jak dobře jsou jídla ochucená (Jarmila)

Jarmila: Nejsem zvyklá psát komentáře, ale musím udělat výjimku....

Chutě na sladké a výkyvy úplně ustaly (Šárka)

Šárka: Už jsem léta letoucí vařila vegansky, ale s...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRakovina – Co jí způsobuje (1. díl)
Další článekDonuty naslano