Toxin

klub
28
4

Jak vznikají ekzémy a kožní potíže

S kožními potížemi ve formě různých forem ekzému se potýká čím dál větší procento populace. Jaké jsou příčiny vzniku ekzému a jaké jsou jeho spouštěče dle ...
82
33

Není skořice jako skořice. Nenechte se napálit!

Skořice má spoustu blahodárných účinků na naše tělo. I proto je stále častěji součástí potravin, jídel i diet. Věděli jste ale, že existují dva druhy a jed...
30
19

Co s naším zdravím dělá hliník

Hliník je téměř všude. Obsahují ho potraviny, kojenecká výživa, deodoranty, léky, nádobí, plechovky, zubní pasty, krémy, voda, tabák nebo alobal. Co se sta...
2

Máte rádi svíčky? Zbystřete. Mohou i škodit

Také se rádi obklopujete svíčkami? V obchodech najdeme desítky různých svíček nejrůznějších druhů, barev a vůní. Co nám ale krom vůně tato svíčka přinese? ...
klub
12
3

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo “chutné”. Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejobl...
2
1

Pesticidy a sinice ničí pitnou vodu v ČR. Je na hranici upravitelnosti

Kvalita pitné vody v Česku velmi rychle klesá. Odstraňování velkého množství pesticidů a sinic, které dnešní voda obsahuje, se už pohybuje na hranici možno...
klub
2
4

Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?

Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované “žížaly” a různé křupky? A c...
3

Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč

Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.
12
36

Studie mluví jasně: Barvy na vlasy způsobují rakovinu

Vlasy jsou odjakživa korunou krásy každé ženy, v dnešní době i většiny mužů. Jen málokteré z nás se ale líbí naše přirozená barva, a tak často saháme po ch...

Netoxické laky na nehty klamou spotřebitele

Kdo zaznamenal, že klasické laky na nehty obsahují spoustu toxických látek, nejspíše je vyměnil za netoxické (např. tzv. “3-free”) v dobré víře...
23
9

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lekti...
klub
41
21

Zaměřeno na rajčata a brambory

Kdykoli se zmíníme o nevhodnosti brambor, zvedne se vlna nevole. Češi brambory prostě milují a nechtějí si na ně nechat sáhnout. Tak jsme si daly tu práci,...