Vitamín C

Rakytník – oranžový poklad podzimu

Tento keř se zářivě oranžovými plody je ozdobou podzimích zahrad a zároveň velký pomocník pro naše zdraví i přírodu. Čím se honosí a jak využít jeho léčebn...
36
15

Aronie – ovoce nejen pro diabetiky

Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...
84
3

12 faktů, kterými vás překvapí meruňky

Můžete se po meruňkách utlouct? Tak to je dobře. Už 3 kusy meruněk totiž pokryjí polovinu denní dávky provitamínu A a vitamínu C. Jsou považovány za symbol...
klub
77
32

7 důvodů, proč tropické ovoce patří do tropů, ne na náš stůl

Tropického ovoce je v létě velmi lákavé svými barvami, šťavnatostí a osvěžující exotickou chutí. V zimě ho zase jíme kvůli vitamínu C. Málokdo ale ví, jak ...

Listové kimči

Rychlá a snadná výroba skvělého kondimentu z přebytků listů vás mile překvapí. Využít můžete všechny listy a natě zdravé zeleniny. Nejen hlávkový a jiné sa...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....
30
1

Smetanka lékařská aneb Pampeliška v akci

Smetanka lékařská je pro naše zdraví dokonale využitelná. Věděli jste, že každá její část se sbírá v jiném období?

Bršlice – zelený poklad jara

Bršlice kozí noha je skvělou divokou jarní bylinkou, která se může pochlubit řadou léčebných účinků. Právě v dubnu je její nejlepší čas – pozvěte si ...
52
15

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Chodím na něj už řadu let a oko mám na něj tak vycvičené, že ho poznám i z auta, když jedeme pomalu někde kolem lesa či pole. U nás už roste už od konce ún...
klub
147
11

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým výzvá...

Oxidační stres, jeho příznaky a jak se jej zbavit

Oxidační stres je v našem těle nežádoucí – co způsobuje a jak mu předcházet, abychom si udrželi svoje zdraví?

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. “Prd...