Domů > Jak začít > Inspirace

Těstoviny s pikantní cizrnou a zeleninou

Pikantnější rychlovka, která zachutná určitě i chlapům.

Mušličky s pikantní cizrnouŠpaldové mušličky či jiné nejlépe celozrnné těstoviny uvařit ve slané vodě.

Na oleji orestovat proužky mrkve, petržele a celeru a růžičky brokolice. Posolit a prohazovat. Pokud se zelenina připaluje, podlít pouze opravdu troškou vody, přidat 1-2 stroužků česneku, mletý pepř a pod pokličkou dusit do poloměkka. Poté přidat uvařenou cizrnu a nechat prohřát. Mezitím si přichystat zálivku. Smíchat 4 polévkové lžíce shoyu, 1 lžíci rýžového octa, 1 lžíci sladu, 1 lžíci tahini nebo jiného oříškového másla (např. mandlové) a trochu maizeny. Vlít k zelenině s cizrnou a nechat prolnout chutě. Podle chuti případně ještě přidat některou z uvedených dochucovadel a zastavit. Promíchat s těstovinami a nasekanou petrželkou. Jídlo na talíři posypat orestovanými sezamovými (nebo jinými) semínky. A podávat s pickles nebo třeba zeleninovým salátem.

 

PS: Pořád tu něco čtete? Pojďte vařit!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ahoj, špaldové těstoviny jsem ještě nezkoušela. Vyříme obyčejně semolinové, tak by mě zajímalo, jak moc zdravé jsou, nevíte? Četla jsme, že semolina je druh tvrde psenice, stejne jako spalda je tez jen druh psenice, obe maji vyssi nutricni hodnotu a nizsi glyk. index nez bila mouka. Jsem z toho jelen:)

Opravdu dobrůtka. U prvního pokusu jsem neměla tahini ani jiné máslo, zapomněla dát česnek a pepř a místo rýžového octu jsem přidala trochu mirinu i tak to bylo výborné. Dceři bohužel ani jedna verze nejela:((

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Černé rýžové nudle s thajskou zeleninou

Tyhle rychlovky v thajském stylu milujeme. Stihneme tak práci na zahradě i výbornou večeři. Tahle verze je mírně pikantní, ale můžete si udělat i jemnou.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...