Tato buchta je jednoduchá, rychlá a taková podzimní, se spoustou semínek a oříšků. Pokud máte chuť a čas, můžete ji použít jako korpus nějakého dortu a různě si tuto obyčejnou buchtu načančat a zkrášlit.

Ingredience
forma o průměru 24 cm
  • 200 g špaldové mouky
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • cca 210 g rýžového mléka
  • 50 g slunečnicového oleje
  • 1 lžička skořice
  • špetka badyánu
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetku kardamomu
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetička soli
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 malinká lžička jedlé sody
  • 2 lžičky lněného semínka
  • 150 g různých ořechů – v receptu jsou mandle, lískové oříšky, dýňově semínko, slunečnicové semínko, kešu
  • 20 g + 20 g rozinek

Jak připravit jednoduchou rychlou buchtu

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Nejdříve dejte do mixéru všechny ořechy, lněné semínko, 20 g rozinek a nahrubo rozmixujte.
  3. Do mísy dejte všechny suché ingredience a rozmixovanou směs. Pořádně smíchejte.
  4. Poté přidejte olej, rozinky vcelku, mléko a citrónovou šťávu. Promíchejte.
  5. Vymažte dortovou formu olejem a nebo vystelte pečícím papírem. Nalijte směs do formy a pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Špejlí vyzkoušejte, zda je buchta správně propečená.

Praktické

  • Kardamomu stačí jen špetička, čerstvě namletý je hodně výrazný.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu, která aktivuje jedlou sodu.

Obměna

  • Můžete přidat i jiné koření nebo vanilku.
  • Používám datlový sirup, stačí ho málo a neovlivní konzistenci těsta.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy ořechů.

 

Čtěte na toto téma dále

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Jaká je to strava?

Dobrý den, protože potřebuji mít jasno :), snažím se...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

4 kg za 11 dňov bez námahy (Jana)

Jana: Ahoj, dnes mam 11. den a - 4...

Jídlo je chutné, syté, svačiny nepotřebuji (Olga)

Olga: Dobrý den, s vařením žádný problém nemám, naopak...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Za 7 týdnů 10 kg dole a zmizely i chutě na sladké (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, musím se s vámi podělit o...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

První výsledek se dostavil hned druhý den (Kaninska)

Kaninska: Hezký den všem, mám za sebou Hubneme do...
  1. Výborná buchta, nastrouhala jsem na hrubo ještě velké jablko.Je voňavá, mokrá, vypadá hezky.Moc by mně chutnala ještě s citronovou polevou ale nevím, jak ji udělat ze sirupu rýžového, citronové šťávy a dál nevím. Možná zkusím přidat agar, co z toho vyjde.😆

    • Nadi, k citronové stave a sirupu přidávám mandlove máslo, když je bílé, vypadá to dokonale citronově. Někdy je třeba přidat i trosku vody. Poleva sice neztuhne úplně ale zaschne. Na takové buchtičky ideální.

  2. No vypadá krásně ale ještě jsem nezkoušela. Kdybych přidala mrkev…byl by z toho nad nádherný mrkvový dort. Díky za recept.

  3. Vierko, tak tato tvá buchta je skvělá, před chvílí dopečená, děti mají online, tak se tu prošly a díl staršího syn už celý zmizel..:))) pro mě to tedy není žádná skromná buchta, ale vcelku luxusní dezert..:)) tolik oříšků..je výborná…

  4. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZapečené palačinky s houbami a špenátem
Další článekKvětákový steak