Tato buchta je jednoduchá, rychlá a taková podzimní, se spoustou semínek a oříšků. Pokud máte chuť a čas, můžete ji použít jako korpus nějakého dortu a různě si tuto obyčejnou buchtu načančat a zkrášlit.

Ingredience
forma o průměru 24 cm
  • 200 g špaldové mouky
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • cca 210 g rýžového mléka
  • 50 g slunečnicového oleje
  • 1 lžička skořice
  • špetka badyánu
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetku kardamomu
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetička soli
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 malinká lžička jedlé sody
  • 2 lžičky lněného semínka
  • 150 g různých ořechů – v receptu jsou mandle, lískové oříšky, dýňově semínko, slunečnicové semínko, kešu
  • 20 g + 20 g rozinek

Jak připravit jednoduchou rychlou buchtu

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Nejdříve dejte do mixéru všechny ořechy, lněné semínko, 20 g rozinek a nahrubo rozmixujte.
  3. Do mísy dejte všechny suché ingredience a rozmixovanou směs. Pořádně smíchejte.
  4. Poté přidejte olej, rozinky vcelku, mléko a citrónovou šťávu. Promíchejte.
  5. Vymažte dortovou formu olejem a nebo vystelte pečícím papírem. Nalijte směs do formy a pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Špejlí vyzkoušejte, zda je buchta správně propečená.

Praktické

  • Kardamomu stačí jen špetička, čerstvě namletý je hodně výrazný.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu, která aktivuje jedlou sodu.

Obměna

  • Můžete přidat i jiné koření nebo vanilku.
  • Používám datlový sirup, stačí ho málo a neovlivní konzistenci těsta.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy ořechů.

 

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Díky Jíme Jinak lépe zvládáme vést firmu (Lenka)

Lenka: Dobrý večer, milá Evičko! Skláním se a tleskám!!!...

Stačí chvíli brouzdat na vašem webu a hned je všechno fajn (Marcela)

Marcela: Jste velmi inspirativní a z vašich stránek přímo...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Po měsíci mám 5 kg dole (Hana)

Hana: Milá Evičko, ani nevíš, jak jsem vděčná za...

Zhubla jsem a cítím se lépe (Ivaha)

Ivaha: Děkuji moc! Cítím se lépe, zhubla jsem, dobře...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...

S Vámi mám pocit, že na to nejsem sama (Daniela)

Daniela: Jsem učitelka a celý svůj profesní život se...

3 kg dole a už mě nebolí klouby (Hana)

Hana: Dnes jsem v 11. dni kurzu Hubneme do...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Mám dole 3 kg a 3 cm v pase (Veve)

Veve: Evi, chci vám poděkovat za krásně připravený kurz....

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...
  1. Výborná buchta, nastrouhala jsem na hrubo ještě velké jablko.Je voňavá, mokrá, vypadá hezky.Moc by mně chutnala ještě s citronovou polevou ale nevím, jak ji udělat ze sirupu rýžového, citronové šťávy a dál nevím. Možná zkusím přidat agar, co z toho vyjde.😆

  2. No vypadá krásně ale ještě jsem nezkoušela. Kdybych přidala mrkev…byl by z toho nad nádherný mrkvový dort. Díky za recept.

  3. Vierko, tak tato tvá buchta je skvělá, před chvílí dopečená, děti mají online, tak se tu prošly a díl staršího syn už celý zmizel..:))) pro mě to tedy není žádná skromná buchta, ale vcelku luxusní dezert..:)) tolik oříšků..je výborná…

  4. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZapečené palačinky s houbami a špenátem
Další článekKvětákový steak