Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Veganský parmazán

Uvařeno
bez mléka

Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

Ingredience
  • 4 lžíce mandlí
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce slunečnicového semínka
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • 1 lžička sušené dýně
  • sůl

Mirka už delší dobu nejí cukr, bílou mouku, maso a z větší části ani mléčné výrobky. O to víc ji překvapilo, že za po...

Jak připravit veganský parmazán

  1. Na suché pánvi opražte sezamové semínko.
  2. Dejte všechny ingredience do sekáčku a rozsekejte podle libosti a konzistence, kterou chcete mít.
  3. Uchovávejte v nádobě v lednici.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Nepřipravujte velké množství, lepší udělat častěji a čerstvé.
  • Tento parmazán poslouží nejen jako posypka, ale i do různých receptů.
  • Lepší jsou loupané mandle, hlavně kvůli barvě.

Obměna

  • Sušenou dýni můžete vynechat.

Děti

  • Vhodné i pro děti do 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierčin veganský parmazán na italském rizotu s řapíkatým a bulvovým celerem a také, když je ta sezóna, s bílým českým chřestem. Tento parmazán si i manžel sype na cokoliv, dnes na sekanou, a moc chválí. Oba děkujeme za Vierčiny nápady.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Chřestový koláč bez lepku

Sezóna chřestu je tady. Je to báječná surovina, která má pestré využití. Skvěle se hodí třeba do slaného koláče, který je bez lepku, vajec i mléka a skvěle...

Hummus Malaga

Možná znáte zmrzlinu chuti Malaga, jejíž název pochází ze stejnojmenné rozinky pěstované v oblastech obklopujících teplé andaluské město Malaga. Zmrzlina s...

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...