- 4 lžíce mandlí
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce slunečnicového semínka
- 1 lžíce sezamového semínka
- 1 lžička sušené dýně
- sůl
Jak připravit veganský parmazán
- Na suché pánvi opražte sezamové semínko.
- Dejte všechny ingredience do sekáčku a rozsekejte podle libosti a konzistence, kterou chcete mít.
- Uchovávejte v nádobě v lednici.
Praktické
- Nepřipravujte velké množství, lepší udělat častěji a čerstvé.
- Tento parmazán poslouží nejen jako posypka, ale i do různých receptů.
- Lepší jsou loupané mandle, hlavně kvůli barvě.
Obměna
- Sušenou dýni můžete vynechat.
Děti
- Vhodné i pro děti do 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Vierčin veganský parmazán na italském rizotu s řapíkatým a bulvovým celerem a také, když je ta sezóna, s bílým českým chřestem. Tento parmazán si i manžel sype na cokoliv, dnes na sekanou, a moc chválí. Oba děkujeme za Vierčiny nápady.