Tři druhy rýže
- Rýže natural – vymlácená zrna rýže, která se vyloupnou z tvrdé slupky a mírně brousí. Tato rýže si zachovává nejvíce živin, minerálů a vitamínů. Jelikož není jinak upravená, říká se jí také rýže celozrnná (někdy též hnědá, neloupaná).
- Rýže bílá – zrna rýže zbavená veškerých obalových vrstev, proto jsou zcela bílá. Chybí jim mnoho živin, minerálů a vitamínů, které byly odstraněny úpravou.
- Rýže parboiled – před vyloupáním jsou zrna vystavena vysokému tlaku, díky čemuž se část vitamínů a minerálů z povrchových vrstev dostane do jádra. Je tedy výživnější než čistě bílá rýže.
Celozrnná, natural, neloupaná nebo hnědá?
Která je která a jaké jsou v nich rozdíly? Žádné. Jedná o označení rýže, která není nijak upravena (na rozdíl od rýže bílé). Celozrnná rýže se dále dělí dle typu. Můžeme mít celozrnnou rýži basmati, jasmínovou, kulatozrnnou nebo dlouhozrnnou atp. Úplně stejně, jako můžeme mít i bílou rýži basmati, bílou rýži jasmínovou, loupanou kulatozrnnou nebo dlouhozrnnou.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
PS: Cítíte se pořád unavená a bez energie?
Vstáváte ráno s pocitem, že byste nejraději zůstala v posteli? Co si dobít baterky a postarat konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkněte jak opět získat energii.
Buďte první, kdo napíše komentář