Tyto cookies budete mít hotové za chvilku a budete překvapeni neobyčejnou chutí!

 

Ingredience
  • 3/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/4 hrnku rýžové, nebo kokosové, nebo jakékoliv mouky
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1,5 čajové lžičky sušeného zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku, nebo směsi perníkového koření
  • na špičku čajové lžičky jemné mořské soli
  • 1 polévková lžíce arowrootu, nebo kukuřičného škrobu
  • 1/2 hrnku kokosového oleje – musí být tuhý – pokojové teploty, ne roztavený
  • asi 1/4 až 1/3 sirupu chuti já dávala půl dávky rýžový a půl datlový
  • 1/4 hrnku pyré z uvařené dýně
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 – 3/4 hrnku na hrubo nasekané hořké čokolády (jak kdo má rád)

Postup

  1. Jako první uvařte kus dýně a po změknutí rozmixujte. Nechte stranou.
  2. Dejte si předehřát troubu na cca 170°C.
  3. Nachystejte si na plech pečící papír, z této dávky (kdy hrnek je snídaňový, tedy cca 2dcl) budete mít krásných 12 cookies.
  4. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sušený zázvor, skořici, koření, sůl a škrob.
  5. V mixéru rozšlehejte dohromady NETEKUTÝ kokosový olej a sirup. Vznikne voňavá krásně hladká hmota. Přidejte dýňové pyré. Mixujte opět do hladka.
  6. Tuto rozmixovanou směs přidejte do misky s moukou a dalšími suchými ingrediencemi. Lehce promíchávejte vařečkou – NEMIXOVAT!
  7. Přidejte nastrouhaný zázvor a kousky nasekané čokolády.
  8. Velkou lžící naskládejte cookies na připravený plech s pečícím papírem. Pečte asi 10-12 minut.Před podáváním nechte vychladnout.

TIP:
Sirup dejte podle vaší chuti. Nám stačilo 1/4, lépe vynikne lehce štiplavá chuť zázvoru s chutí čokolády

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempura – fritovaná zelenina v těstíčku
Další článekZapečené palačinky s houbami a špenátem