Domů > Magazín > Blog

Vy budete zdravá! A neprdíte?

Už jsem si zvykla, že mi lidé nevěřícně hledí do nákupního košíku na ty haldy zeleniny. Ale málokdo má odvahu se zeptat nebo to okomentovat. Ještě tak v Praze, tam se třeba někdo zeptal, k čemu je ta dýně nebo co to jsou ty velké bílé ředkvičky a jak to upravuji. Ale na Sázavě jsem fakt exot. Žádné pečivo, žádné sýry, jogurty, uzeniny. Nic. Jen zelenina, zelenina, zelenina, někdy jablka a sem tam toaleťák :-)

 

Dneska se na mě líbezně usmíval šedovlasý stařeček s hůlkou: “Teeeda, vy budete zdravá! Samá zelenina a žádný maso,” prohlásil směrem ke mě a dvěma narvaným igelitkám. “To jooo,” opáčila jsem, ” to my jsme. Maso nejíme, ale zeleniny sníme denně nejmíň kilo.” “A co k tomu?” ptal se dědeček. “Obilí, luštěniny, semínka a kvašenou zeleninu, ” povídám a zastavila jsem se u něj. Dědeček se rozhlédl, naklonil a povídá spiklenecky pološeptem: “A neprdíte po tom?” “Kdepak. Co jíme takhle, tak už neprdíme vůbec,” smála jsem se. Pán uznaně pokýval hlavou a já se rozloučila.břicho

 

 

No jo, mám v hlavě už dva roky rozepsaný článek na toto téma. Vím, že to lidí zajímá. Asi ho mám konečně dopsat :-) Začala jsem si dělat takový malý průzkum, jak to kdo má s nadýmáním, větry a zápachem. Mám moc zajímavé výsledky a vlastní zkušenost z naší rodiny. Možná mi s tím můžete pomoci a napsat sem do komentářů, jak to máte vy. Kdo chce anonymně, může na email. V nejbližší době to zvěřejním, ať se mi udělá v hlavě místo na voňavější téma :-)

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

bilaholubice
7. 11. 2016

Nedočetla jsem všechny komentáře, takže nevím, jestli to Eva a Heli už nepsaly, ale dle tradiční čínské medicíny patří nafouknuté břicho a nadýmání ke klasickým příznakům oslabené sleziny. Tudíž oslabeného trávení ( většinou z důvodů nevhodné stravy, ale také nadměrného přemýšlení nebo tendence k oslabení sleziny ve středním věku). Tudíž strava, která posiluje “střed” ( klasická JJ strava- vařené obilniny, dušená a vařená zelenina), by toto měla léčit…Což je dobrá zpráva :)
Já s tímto problém nemám, a to jím luštěnin hodně. A kvašené zeleniny taky :)
Horší je, že potom v rodině protestují, když vařím luštěniny, že je nadýmá…já to ale tipuju na jejich čerstvé pečivo a sladkosti…:)

Konec základky i celou střední školu jsem měla téměř pořád nafouklé břicho, potom se k tomu ještě přidaly i jiné zdravotní problémy, tak jsem zašla po x letech k obvodní a nestačila jsem se divit: mononukleosa, hypothyreosa, celiakie a intolerance na mléko. Jakmile jsem se začala stravovat bezlepkově, nafouklé břicho zmizelo. Poměrně příjemný pocit :-) A ohledně větrů, co jsem se začala snažit stravovat dle JJ tak je to o něco horší, ale jsem začátečnice, tak myslím, že se to časem upraví ;-)

Ukázat další komentáře