Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zelenina-bulgur-mungo-kari z jednoho hrnce

Uvařeno

Jedná se o chutné jídlo z jednoho hrnce, tedy nenáročné na přípravu. Množství koření dejte podle chuti, kořeněná jídla nejsou vhodná pro malé děti, pro dospěláky jen občas.

Ingredience
  • 1 cibule
  • 0,5 pórku
  • 0,5 středního celeru
  • 0,5 střední cukety
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 hrnek předem namočených fazolí mungo
  • slunečnicový olej
  • kari, mletá paprika, kmín, bobkový list, arame, sůl nebo umeocet, shoyu

Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

Postup

  1. Připravíme si větší hrnec. Na dno nalijeme olej a vrstvíme řasu a zeleninu: arame, nadrobno cibuli, na kolečka pórek, strouhaný celer, strouhanou cuketu. Na zeleninu přijde opraný celozrnný bulgur a pak slité mungo. Zalijeme 4 hrnky vody, dáme 2 lžičky papriky, 2 lžičky kari, bobkový list, lžičku kmínu, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
  2. Vaříme bez míchání na mírném ohni 30-45 min.
  3. Pokud chceme řidší konzistenci, dolijeme horkou vodu a necháme přejít varem.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Dochutíme solí, případně umeoctem a shoyu, promícháme, necháme pod pokličkou pár minut pro rozvinutí chutí.
  6. Podáváme s kvašenou a napařenou zeleninou, posypané semínky a natí.
  7. Jídlem z jednoho hrnce nikoho asi neuchvátíte, ale když je málo času, tak se nedá nic dělat. Toto jídlo je nenáročné na přípravu, dá se tedy připravit i v horších podmínkách, třeba na dovolené. Díky použitému koření bude nejspíš chutnat i mainstreamovým strávníkům.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Takovato jidla mne zahranuji, kdyz jsem cely den z domu 🙏

Ivana Frankova
17. 1. 2018

Vcera jsem si vyndala bulgur a mungo, ze zkusim zkombinovat a pak jsem na JJ nasla tento vyborny recept, takze jsem byla nadsena, perfektne se mi hodil! :) takovych chutnych rychlovek bych potrebovala vic, ale ono se da asi zkombinovat s jinou zeleninou/obilovinou a zas bude jine jidlo. :)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Jáhlové knedlíky plněné uzeným

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...