Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zelenina-bulgur-mungo-kari z jednoho hrnce

Uvařeno

Jedná se o chutné jídlo z jednoho hrnce, tedy nenáročné na přípravu. Množství koření dejte podle chuti, kořeněná jídla nejsou vhodná pro malé děti, pro dospěláky jen občas.

Ingredience
  • 1 cibule
  • 0,5 pórku
  • 0,5 středního celeru
  • 0,5 střední cukety
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 hrnek předem namočených fazolí mungo
  • slunečnicový olej
  • kari, mletá paprika, kmín, bobkový list, arame, sůl nebo umeocet, shoyu

O Jíme Jinak vím už několik let, ale až letos jsem se konečně rozhodla poctivě začít. Od kurzu jsem si slibovala, že ...

Postup

  1. Připravíme si větší hrnec. Na dno nalijeme olej a vrstvíme řasu a zeleninu: arame, nadrobno cibuli, na kolečka pórek, strouhaný celer, strouhanou cuketu. Na zeleninu přijde opraný celozrnný bulgur a pak slité mungo. Zalijeme 4 hrnky vody, dáme 2 lžičky papriky, 2 lžičky kari, bobkový list, lžičku kmínu, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
  2. Vaříme bez míchání na mírném ohni 30-45 min.
  3. Pokud chceme řidší konzistenci, dolijeme horkou vodu a necháme přejít varem.
  4. Dochutíme solí, případně umeoctem a shoyu, promícháme, necháme pod pokličkou pár minut pro rozvinutí chutí.
  5. Podáváme s kvašenou a napařenou zeleninou, posypané semínky a natí.
  6. Jídlem z jednoho hrnce nikoho asi neuchvátíte, ale když je málo času, tak se nedá nic dělat. Toto jídlo je nenáročné na přípravu, dá se tedy připravit i v horších podmínkách, třeba na dovolené. Díky použitému koření bude nejspíš chutnat i mainstreamovým strávníkům.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Takovato jidla mne zahranuji, kdyz jsem cely den z domu 🙏

Ivana Frankova
17. 1. 2018

Vcera jsem si vyndala bulgur a mungo, ze zkusim zkombinovat a pak jsem na JJ nasla tento vyborny recept, takze jsem byla nadsena, perfektne se mi hodil! :) takovych chutnych rychlovek bych potrebovala vic, ale ono se da asi zkombinovat s jinou zeleninou/obilovinou a zas bude jine jidlo. :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slzovkové rizoto s cuketou

Slzovka má silní detoxikační účinky, léčí pleť a je přirozeně bezlepková. Určitě ji vyzkoušejte.

Jáhlové knedlíky plněné uzeným

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...