Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Čajot s tempehem

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Objevte jednoduché a přitom nečekaně lahodné jídlo, ve kterém se jemnost čajotu spojí s výraznou chutí tempehu. Vzniká tak lehká, voňavá směs, která vás překvapí svou šťavnatostí i hravými tóny koření. Skvělá volba, když chcete ryché, zdravé a přitom trochu netradiční jídlo, které zpestří váš běžný jídelníček.

Ingredience
  • olej
  • kmín
  • čajot
  • cibule
  • tempeh
  • sušené listy kari
  • piniové oříšky
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • balzamikový ocet

Asi nejsem úplně typická účastnice Jarní očisty. Nepotřebovala jsem shodit nadbytečná kila ani omezit či vyřadit z jí...

Recept na čajot s tempehem

  1. Čajot očistěte odstraněním trnů a slupky.
  2. Čajot nakrájejte na malé kousky.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte piniové oříšky, čajot, kmín, listy kari a cibuli. Opečte. Vařte na mírném ohni. Přidejte tempeh a znovu jemně opečte.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Osolte, opepřete a zalijte trochou vody. Vařte ještě několik minut.
  6. Nakonec zvyšte teplotu a pokapejte troškou balsamikového octa.
  7. Podávejte posypané petrželkou a čerstvou jarní cibulkou.

Praktické

  • Balzamiko se dá použít místo sójové omáčky. Samozřejmě chuť je úplně jiná, ale je to zajímavá a chutná obměna.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Obměna

  • Místo kari listů použijte bokový list a po uvaření ho z pánve vyjměte.
  • Místo pinií můžete použít slunečnicové semínko.
  • Pokud neseženete čajot, můžete ho nahradit cuketou. Chuť a konzistence bude trochu jiná, ale i tak bude výsledkem chutné zdravé jídlo.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Lahanorizo

S tímto receptem se podíváme do řecké kuchyně. I v originálu je recept veganský a je tak jednoduchý a rychlý, že mu nejde odolat. Doufám, že i vám zachutná...

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.