- 100 g celozrnného ječmene
- 50 g loupaných adzuki fazolí
- kus dýně
- 3 stroužky česneku
- olej
- rozmarýn
- saturejka
- sůl
- mizuna
- citrónová šťáva
Jak připravit ječmen s dýní a fazolemi
- Namočte ječmen přes noc do vody. Následujícího dne vařte 80 minut. Nechte stranou.
- Uvařte fazole adzuki a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte česnek, dýni nakrájenou na kostičky, saturejku a rozmarýn. Orestujte pár minut. Podlijte vodou, přidejte sůl a duste, dokud nebude dýně měkká.
- Přidejte do pánve s dýní adzuki a ječmen, promíchejte a vařte dalších pár minut.
- Nakonec posypejte nasekanou mizunou a pokapejte citrónovou šťávou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Ječmen se vaří dlouho, proto si připravte všechno ostatní, zatímco se ječmen vaří a jídlo bude hotové dříve.
- Pokud chcete mít ječmen vařený dřív, použijte tlakový hrnec.
Obměna
- Místo mizuny můžete použít rukolu, petrželku, polníček apod.
- Můžete i obměnit fazole adzuki za jinou luštěninu.
Děti
- Vhodní pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo napíše komentář