Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Cizrnové karbanátky s pečenou zeleninou a rýží, řepový salát s křenem

Uvařeno

Jak proměnit suroviny, které vám doma zbyly, ve vynikající cizrnové karbanátky? To vám v Jíme Jinak ukážeme. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a uvidíte, že se tyto karbanátky stanou běžnou součástí vašeho jídelníčku.

Ingredience
  • uvařená cizrna
  • pohanková mouka
  • cibule
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • rýže basmati natural
  • 1 batát
  • celer
  • žampiony
  • provensálské byliny
  • olej

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Kombinace toho, co dům dal a co zbylo. Vyzkoušejte tento recept na cizrnové karbanátky, které jsou zdravější alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Jsou plné chuti a nadupané živinami, jejich příprava vám navíc nezabere moc času.

Recept na cizrnové karbanátky

  1. Cizrnu si namočíme přes noc a uvaříme.
  2. Teplou ji rozemeleme na masovém mlýnku (já použila ruční strouhací mlýnek na sýr).
  3. Přidáme pohankovou mouku, majoránku, cibulku orestovanou na oleji a trochu soli a vytvoříme si těstíčko, aby karbanátky držely pohromadě.
  4. Vytváříme je mokrýma rukama a smažíme na pánvičce, či pečeme v troubě.
  • Zapečená zelenina – batát, žampiony a celer nakrájíme na tenké plátky, naklademe do zapékací misky vytřené trochou oleje, osolíme trochou soli a posypeme provensálskými bylinami.
  • Řepový salát – řepu uvaříme ve vodě do měkka, necháme vychladnout, nastrouháme a přistrouháme trochu křenu. Můžeme přidat i lžíci tofunézy.

Praktické

  • Těsto na karbanátky můžeme zředit  trochou vody, pokud je moc tuhé.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak taky vynikající… dobrou chuť

Mila Beata
7. 12. 2023

Tak cizrnu jsem rozmixovala a přidala určitě dost mouky a i přesto se mi při smažení karboše rozpadly, inu tak jsem to dala do zapékací misky a byl nákyp , mnááááááám ❤️ vynikající a ta pečená zelenina s houbama ah taková dobrutka a ten salát. Luxusní , přidala jsem ředkev daikon na lepší trávení toho smaženého , prostě jedna báseň

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Pikantní patizonové řízky

Počasí si dnes říkalo o něco smaženého a ještě lehce pikantního. Padlo mi oko na patizon a bylo rozhodnuto. Už dlouho čekal na svojí příležitost a dnes se ...

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...