Výborné sušenky od naší čtenářky Jindry, kterým nejde odolat. Skvělé zdravé mlsání pro děti i dospělé. Bez lepku, cukru i mléka.
Ingredience
  • 100 g čokoládových peciček bez cukru
  • 100 g pohankové mouky
  • 90 g ovesné mouky (bezlepkové)
  • 60 g mouky z hnědé rýže
  • 75 g kokosového oleje
  • 60 ml rýžového sirupu (podle chuti)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 40 ml vody

Jak vytvořit čokoládové sušenky

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Rozehřejeme si kokosový olej a ještě za tepla do něj vmícháme rýžový sirup.
  3. Smícháme sypké ingredience, pořádně promícháme a přidáme kokosový olej s rýžovým sirupem.
  4. Ke směsi přidáme čokoládové pecičky a postupně přiléváme vodu.
  5. Vypracujeme těsto.
  6. Z těsta vytvoříme kuličky, které splácneme do tvaru sušenek, přendáme na pečící plech a pečeme zhruba 15 minut (podle tloušťky sušenek).
  7. Necháme vychladnout.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v pokojové teplotě v uzavřené dóze.
  • Ovesnou mouku si vytvoříte rozmixováním ovesných vloček na mouku.

Obměna

  • Místo peciček můžete použít i kvalitní hořkou čokoládu bez cukru nebo karobovou polevu.
  • Do sušenek můžete přidat i oříšky a semínka nebo sušené ovoce.

16 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Jaké používáte čokoládové pecičky bez cukru? Můžu poprosit o konkrétní značku? Zatím jsem totiž takové neobjevila. Děkuji

        • Velmi pomalu rozpustim 50g kakaove hmoty a 50g kakaoveho masla. Kdyz je vse rozpusteno, pridam 10g kokosoveho oleje a podle chuti ryzoveho sirupu. Naleji do formy na muffiny nebo necham v hrnci trochu vychladnout a naleji na plech vylozeny pecicim papirem..

          • Děkuji Vám moc! Jste zlatá. A to se rozpouští ve vodní lázni nebo nebo to můžu rozpouštět rovnou na ohni na sporáku?

          • To máte tu z čokoládovny Troubelice? A taky máte povrch čokolády takový zrzavý, jakoby byla posypaná kakaem? Včera nám to přišlo, tak přemýšlíme, jestli to tak má být nebo co to je.

    • Záleží, co běžně dítě jí. Pokud dáváte běžně sušenky, můžete dát i tyto.

  2. Já jsem dělala bez kakaa a čokolády se skořicí, přidala jsem tam mandlovou drť z mléka. Výborné cookie, jak řekla dcera ;-).

  3. Dělala jsem podobnou verzi jako Neli, jen mouky jsem zachovala a opravdu nám chutnaly – musela jsem je schovat, aby byly i na druhý den.

  4. Dělala jsem jen z ovesné mouky, přidala jsem sekané i mixované vlašáky, sekané rozinky a místo čoko jen kakao, šp skořice a soli, výtečná záležitost 🙂 olej klasický nearóatizovaný tekutý, ten jsem přidával na víckrát, než jsem byla spokojena s konzostencí a chutí těsta (na vegan receptech miluji bezpečnost ochutnávání během celého procesu 🙂 ) 🙂 bála jsem se, zda se přestanou lámata drolit (když jsem kontrolovala v troubě (peču na plynu, tak je to vždy zážitek, zda se podaří), po vychladnutí opravdu ztuhly, hurá a je to velká mňamina 🙂

  5. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKonference pro ženy – SHE 23.3. 2019
Další článekJak na zdravé palačinky a lívance: krok za krokem