Výborné sušenky od naší čtenářky Jindry, kterým nejde odolat. Skvělé zdravé mlsání pro děti i dospělé. Bez lepku, cukru i mléka.

Ingredience
  • 100 g čokoládových peciček bez cukru
  • 100 g pohankové mouky
  • 90 g ovesné mouky (bezlepkové)
  • 60 g mouky z hnědé rýže
  • 75 g kokosového oleje
  • 60 ml rýžového sirupu (podle chuti)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 40 ml vody

Jak vytvořit čokoládové sušenky

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Rozehřejeme si kokosový olej a ještě za tepla do něj vmícháme rýžový sirup.
  3. Smícháme sypké ingredience, pořádně promícháme a přidáme kokosový olej s rýžovým sirupem.
  4. Ke směsi přidáme čokoládové pecičky a postupně přiléváme vodu.
  5. Vypracujeme těsto.
  6. Z těsta vytvoříme kuličky, které splácneme do tvaru sušenek, přendáme na pečící plech a pečeme zhruba 15 minut (podle tloušťky sušenek).
  7. Necháme vychladnout.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v pokojové teplotě v uzavřené dóze.
  • Ovesnou mouku si vytvoříte rozmixováním ovesných vloček na mouku.

Obměna

  • Místo peciček můžete použít i kvalitní hořkou čokoládu bez cukru nebo karobovou polevu.
  • Do sušenek můžete přidat i oříšky a semínka nebo sušené ovoce.

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Tak jednoduché a tak dobré! (Nada)

Nada: To je dobrota!!! Neměla jsem tolik kedluben, tak...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Kaše na snídani byla výborná!! (Ivana)

Ivana: Tak jsem po roce dala šanci kaši místo...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Upravil se mi cholesterol a zhubla jsem (Hana)

Hana: Ahoj Evi, opravdu to rychle uteklo a Jarní...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Žádné pálení žáhy a v bříšku krásně. (Kateřina)

Kateřina: Ahoj všichni. Jsem tu absolutní nováček a už...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...
    • Záleží, co běžně dítě jí. Pokud dáváte běžně sušenky, můžete dát i tyto.

  1. Já jsem dělala bez kakaa a čokolády se skořicí, přidala jsem tam mandlovou drť z mléka. Výborné cookie, jak řekla dcera ;-).

  2. Dělala jsem jen z ovesné mouky, přidala jsem sekané i mixované vlašáky, sekané rozinky a místo čoko jen kakao, šp skořice a soli, výtečná záležitost :) olej klasický nearóatizovaný tekutý, ten jsem přidával na víckrát, než jsem byla spokojena s konzostencí a chutí těsta (na vegan receptech miluji bezpečnost ochutnávání během celého procesu :) ) :) bála jsem se, zda se přestanou lámata drolit (když jsem kontrolovala v troubě (peču na plynu, tak je to vždy zážitek, zda se podaří), po vychladnutí opravdu ztuhly, hurá a je to velká mňamina :)

  3. Zobrazit všech 20 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKonference pro ženy – SHE 23.3. 2019
Další článekJak na zdravé palačinky a lívance: krok za krokem