Výborné sušenky od naší čtenářky Jindry, kterým nejde odolat. Skvělé zdravé mlsání pro děti i dospělé. Bez lepku, cukru i mléka.

Ingredience
  • 100 g čokoládových peciček bez cukru
  • 100 g pohankové mouky
  • 90 g ovesné mouky (bezlepkové)
  • 60 g mouky z hnědé rýže
  • 75 g kokosového oleje
  • 60 ml rýžového sirupu (podle chuti)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 40 ml vody

Jak vytvořit čokoládové sušenky

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Rozehřejeme si kokosový olej a ještě za tepla do něj vmícháme rýžový sirup.
  3. Smícháme sypké ingredience, pořádně promícháme a přidáme kokosový olej s rýžovým sirupem.
  4. Ke směsi přidáme čokoládové pecičky a postupně přiléváme vodu.
  5. Vypracujeme těsto.
  6. Z těsta vytvoříme kuličky, které splácneme do tvaru sušenek, přendáme na pečící plech a pečeme zhruba 15 minut (podle tloušťky sušenek).
  7. Necháme vychladnout.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v pokojové teplotě v uzavřené dóze.
  • Ovesnou mouku si vytvoříte rozmixováním ovesných vloček na mouku.

Obměna

  • Místo peciček můžete použít i kvalitní hořkou čokoládu bez cukru nebo karobovou polevu.
  • Do sušenek můžete přidat i oříšky a semínka nebo sušené ovoce.

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...
    • Záleží, co běžně dítě jí. Pokud dáváte běžně sušenky, můžete dát i tyto.

  1. Dělala jsem jen z ovesné mouky, přidala jsem sekané i mixované vlašáky, sekané rozinky a místo čoko jen kakao, šp skořice a soli, výtečná záležitost :) olej klasický nearóatizovaný tekutý, ten jsem přidával na víckrát, než jsem byla spokojena s konzostencí a chutí těsta (na vegan receptech miluji bezpečnost ochutnávání během celého procesu :) ) :) bála jsem se, zda se přestanou lámata drolit (když jsem kontrolovala v troubě (peču na plynu, tak je to vždy zážitek, zda se podaří), po vychladnutí opravdu ztuhly, hurá a je to velká mňamina :)

  2. Zobrazit všech 20 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKonference pro ženy – SHE 23.3. 2019
Další článekJak na zdravé palačinky a lívance: krok za krokem