- 100 g čokoládových peciček bez cukru
- 100 g pohankové mouky
- 90 g ovesné mouky (bezlepkové)
- 60 g mouky z hnědé rýže
- 75 g kokosového oleje
- 60 ml rýžového sirupu (podle chuti)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 40 ml vody
Jak vytvořit čokoládové sušenky
- Troubu si předehřejeme na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.
- Rozehřejeme si kokosový olej a ještě za tepla do něj vmícháme rýžový sirup.
- Smícháme sypké ingredience, pořádně promícháme a přidáme kokosový olej s rýžovým sirupem.
- Ke směsi přidáme čokoládové pecičky a postupně přiléváme vodu.
- Vypracujeme těsto.
- Z těsta vytvoříme kuličky, které splácneme do tvaru sušenek, přendáme na pečící plech a pečeme zhruba 15 minut (podle tloušťky sušenek).
- Necháme vychladnout.
Praktické
- Sušenky skladujeme v pokojové teplotě v uzavřené dóze.
- Ovesnou mouku si vytvoříte rozmixováním ovesných vloček na mouku.
Obměna
- Místo peciček můžete použít i kvalitní hořkou čokoládu bez cukru nebo karobovou polevu.
- Do sušenek můžete přidat i oříšky a semínka nebo sušené ovoce.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Nakonec jsem dělala s kokosáčem a máte pochvalu od manžela: hm, chutná to jak koka sušenky :-) (sladěnky bylo jednou tolik)
Drželo by to i z jiného než kokosového oleje?