- 200 g ječmene
- 1 kus červené čekanky
- houby pioppini (polnička topolová) nebo jiné
- několik vlašských ořechů
- sůl
- pepř
- olivový olej
Jak připravit ječmen s houbami
- Večer namočte ječmen a druhý den uvařte.
- Houby očistěte a dejte na pánev s olivovým olejem a vlašskými ořechy. Lehce orestujte a případně přidejte trochu vody. Osolte a opepřete.
- Přidejte vařený ječmen na pánev k houbám a pořádně promíchejte. Úplně na konec přidejte červenou čekanku nakrájenou na proužky.
- Stačí, když čekanka povadne, nesmí se vařit.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Houby i čekanka je typická podzimní zelenina, tento recept je vhodný pro chladnější období.
- Přidejte nějakou luštěninu a máte postaráno o lehký oběd či večeři.
Obměna
- Můžete použít i jiné houby.
- Pokud vám nechutná hořká chuť červené čekanky, vynechte a nebo nahraďte třeba špenátem.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo napíše komentář