Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Italský zimní salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Typický zimní italský recept se sezonní zeleninou. Určitě nevynechte pomeranč, dá salátu jeho specifickou chuť.

Ingredience
  • kousek červeného zelí
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červená cibule
  • fenykl
  • pomeranč
  • sůl
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • piniová semínka

Chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh, možná životní zkušenost, která mě naučil...

Jak připravit zimní salát po italsku

  1. Zelí a radicchio nasekejte na proužky. Dejte do mísy.
  2. Přidejte nakrájený fenykl, cibuli a pomeranč.
  3. Osolte, přidejte kvalitní olej a ocet, pořádně promíchejte a posypte opraženými piniovými oříšky.

Praktické

  • Salát solte, polévejte octem a olejem až těsně před podáváním.
  • Pomeranče vybírejte neošetřené, v bio kvalitě.
  • Tropické ovoce pro jeho ochlazující účinky jíme jen zcela výjimečně a jako zpestření, tento salát s pomerančem si tedy dopřejte jen pokud se cítíte dobře a jako pochoutku.

Obměna

  • Pokud nemáte piniová semínka, přidejte nasucho opražené mandle.

Děti

  • Pro větší děti – salát obsahuje oříšky a tvrdé kusy zeleniny.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Papírová vietnamská omeleta

Krásně křupavá, výborná omeleta, jejíž náplň můžete libovolně přizpůsobit sezóně a vlastní fantazii.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...