Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

Náš farmář už má první kedlubny a já se jich nemohu nabažit.

Ingredience
pro 1 porci
  • půlka kedlubny
  • 2 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • na ozdobení: pažitka

Na kávě jsem byla emočně závislá, pila jsem několik šálků turka denně a přesto se mi podařilo ji bez problémů úplně o...

Recept na kedlubnovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Kedlubnu nastrouháme na struhadle na nudličky.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme ovesné vločky a nastrouhaný kedluben.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Vaříme asi 10 minut.
  6. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme zelenou pažitkou.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, vynecháme smetanu a umeocet.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

vyborna 👌

Mila Beata
7. 8. 2023

Mnaaaaam ♥️v jednoduchosti je krása ♥️♥️♥️
Červená je proto, bo vývar z řepy přece 😂😂😂

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Polévka z bílého chřestu jinak

Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

Polévka s divokou zeleninou a rýžovými těstovinami

Jakmile venku potkáte česnkáček, bršlici nebo kopřivu, vezměte je domů a někam je přidejte. Třeba do téhle polévky.

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde pučálka hrála důležitou ro...

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Kapustová zelňačka s tuřínem a batátem

Zelňačky se nám nikdy nepřejí. Děláme je na různé způsoby. Tohle je příjemná verze do chladných dnů, protože jsme do ní přidali česnek.