- 2 malé lilky
- 70 g vody
- 20 g tamari
- 10 g rýžového sirupu
- 10 g rýžového octa
- 1 lžička mirinu
- olej
- kukuřičný škrob
- sezam
- jarní cibulka
Recept na lilek po japonsku
- Lilek nakrájejte na malé kousky.
- Posypejte kukuřičným škrobem a opečte je na oleji asi 7 minut.
- Vyjměte lilek z pánve a nechte ho na savém papíru.
- Ve sklenici rozpusťte vodu, škrob, ocet, sirup a tamari.
- Do stejné pánve znovu vložte lilky a zalijte je omáčkou. Zvyšte teplotu a vařte, dokud nebudou všechny lilky pokryté lepkavou omáčkou.
- Dejte do misky a posypejte jarní cibulkou a sezamovými semínky opečenými na pánvi.
Praktické
- Doba opékání lilku bude záviset na velikosti nakrájených kousků.
- Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Děti
- Větším dětem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář