Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Lilek na japonský způsob

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.

Ingredience
2 porce
  • 2 malé lilky
  • 70 g vody
  • 20 g tamari
  • 10 g rýžového sirupu
  • 10 g rýžového octa
  • 1 lžička mirinu
  • olej
  • kukuřičný škrob
  • sezam
  • jarní cibulka

Můj příběh je v dnešní době skoro tuctový, pokud vezmeme v úvahu, že rakovinu má každý třetí člověk a ten zbytek o ní...

Recept na lilek po japonsku

  1. Lilek nakrájejte na malé kousky.
  2. Posypejte kukuřičným škrobem a opečte je na oleji asi 7 minut.
  3. Vyjměte lilek z pánve a nechte ho na savém papíru.
  4. Ve sklenici rozpusťte vodu, škrob, ocet, sirup a tamari.
  5. Do stejné pánve znovu vložte lilky a zalijte je omáčkou. Zvyšte teplotu a vařte, dokud nebudou všechny lilky pokryté lepkavou omáčkou.
  6. Dejte do misky a posypejte jarní cibulkou a sezamovými semínky opečenými na pánvi.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba opékání lilku bude záviset na velikosti nakrájených kousků.
  • Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

    Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    8 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

    Yaki Onigiri

    Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...

    Řecká Gemista (plněná zelenina)

    V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

    Korejský Goguma bap

    Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

    Letni quinoa

    Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

    Hlívové špízy

    Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a byl...