Veganský marcipán beze špetky cukru od naší čtenářky Jindry. Můžete použít na potahování dortů, anebo jen tak jako svačinku v podobě obalených marcipánových koulí.
Ingredience
  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 4-6 lžic rýžového sirupu
  • mirin (podle chuti)/větší špetka vanilka

na ozdobení:

  • sušené jahody
  • kokos
  • kvalitní hořká čokoláda
  • mandle

Jak vytvořit zdravé marcipánové kuličky

  1. Nejdříve si vytvoříme marcipán. Smícháme mandlovou mouku, rýžový sirup a mirin/vanilku.
  2. Rukama pořádně propracujeme v tuhé těsto.
  3. Z těsta tvoříme malé kuličky.
  4. Ty necháme jen tak nebo je obalíme v kokosu, anebo v rozpuštěné čokoládě a zdobíme kokosem, rozemletými sušenými jahodami nebo opraženými rozemletými mandlemi.

Praktické

  • Je možné použít i celé mandle, ale je nutné je rozmixovat na jemnou mouku.
  • Skladujte v lednici.
  • Těsto na marcipán můžete obarvit přírodními barvivy a udělat různé barvy kuliček/marcipánu.

Obměna

  • Místo rýžového sirupu můžete použít i jiný obilný sirup.

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

  1. ahoj, prosím myslíte, že bude v receptu fungovat i domácí med, nebo to už bude jiná konzistence? nemáte zkušenosti, zda lze tento marcipán použít i jako potahovou hmotu na dort? děkuji 🙂

    • Myslím, že by to mohlo fungovat, ale chce to přidávat med po kouskách a opatrně. Dort jsem ještě nepotahovala, já ho tak maximálně zaliju čokoládovou polevou z karobu :-)))

  2. Dobrý den, neměla jsem mandlovou mouku, tak jsem dala kokosovou a těsto nedrží pohromadě. Nemate radu čím těsto spojit? Děkuji

    • Problém může být v tom, že kokosová a mandlová mouka mají hodně jiné vlastnosti a nedají se v receptech jen tak zaměňovat. Napada mě, že bych k hmotě, kterou máte, přidala rozmixovaného datle na spojení, případně pak ještě strouhaný kokos na zahuštění. Mohly by pak vzniknout skoro klasické raw kuličky.

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHubneme, i když nedržíme dietu
Další článekPotraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně