Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Nejlepší pizza ze zbytku obilí

Uvařeno
Ingredience
  • 2 hrnky uvařeného congee
  • 1 hrnek pohankové mouky (popřípadě špaldové, žitné, ječné ...)
  • sůl
  • "rajská" omáčka z červené řepy
  • žampióny
  • chřest
  • brokolice
  • uzené tofu/tempeh
  • lahůdkové droždí

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Postup

  1. Ke zbytku congee přimícháme namletou mouku a sůl a vytvoříme středně husté těsto.
  2. Vzniklé těsto tvarujeme do placky velikosti pizzy o výšce cca 1cm na pečený papír, který jsme si před tím pomazali olivovým olejem (důležité, jinak těsto neodlepíte).
  3. Tvarování je nejlepší pomocí rukou namočených ve vodě. Poté vložíme placku do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle velikosti a tloušťky pizzy.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Poté vyndáme z trouby, placku otočíme pomocí naběračky a povrch ozdobíme podle chuti.
  6. Já použila jako omáčku falešnou rajskou z červené řepy, dále žampióny, brokolici, pokrájené uzené tofu, chřest a posypala jsem to lahůdkovým droždím. Ozdobíme, vrátíme do trouby a pečeme do křupava.
  7. U nás absolutní jednička, lepší než pizza normální.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Konečně vyzkoušeno. Bála jsem se 1. že to po upečení nebude držet, 2. že to nebude stejně moc dobré. Obě obavy zbytečné!! Přidala jsem pravda i trochu rýžového kvásku a den leželo v lednici. Těsto by bylo dobré i jako samotné “housky”, placky. Congee je evidentně i dobrá jako polotovar (chutné byly i vafle – zahustit vločkami,pohankovou moukou, nastrouhat dýni) ;) diky za recept!

Co je congee?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým...