Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Osvěžující okurkový salát s daikonem

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Osvěžující salát který přijde za vhod zejména v horkých letních dnech.

Pro Ivu byla účast v očistě výzvou a zároveň snem. Zpočátku byla kritická, ale aby mohla kritizovat,...

Ingredience
  • 1 okurka hadovka
  • stejné množství daikonu – bílé ředkve
  • 1 PL lžíce umeocta
  • 4 PL rostlinné smetany
  • kopr dle chuti
Postup
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Nastrouháme nahrubo oloupanou okurku a daikon. Přidáme rostlinnou smetanu, kopr a podle chuti dochutíme umeoctem. Zamícháme a podáváme vychlazené.1 salát

Kombinujeme

V letních dnech můžeme salát podávat jako svačinu nebo jako doplněk kompletního talíře – osvěžující čerstvou složku.

Děti

Salát je vhodný pro děti cca od 2 let. Spíš než o ingredience jde o to, jak už umí kousat. Salát nedáváme dětem ledový a nedáváme ho v chladných dnech nebo když jsou zahleněné.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
10. 12. 2021

S daikonem velmi osvěžující ♥️

Jaroslav Hlávka
24. 7. 2020

Fajn fresh salát výborné chuti, který je navíc rychle hotový. Dal jsem ho k mexickým tortillám a mizel poměrně rychle :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kvašáky – nakládané okurky

Okurkové kvašáky jsou velmi zdravé a skvěle osvěží každé jídlo. Recept je jednoduchý a můžete si tak připravit zásobu laktobacilů na celý další rok. Snadno...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky – tzv. rychlokvašky. Zavařování okurek nebylo nikdy ry...