Křupavá zelenina, šťavnatý tempeh a skvělé ochucené nudle! Taková jídla jsou nejen rychlá a variabilní, ale taky moc dobrá.

Ingredience
pro 1-2 porce
  • nudle nebo špagety
  • 2 sušené/čerstvé shitake houbičky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • kousek pórku
  • kousek kedlubny
  • lusky sladkého hrášku
  • čtvrtka natural tempehu
  • sezamový olej
  • na dochucení: shoyu, slad, kokosový nebo jiný ocet, mirin nebo víno

Jak na smažené čínské nudle

  1. Namočte si sušené shitake (pokud nemáte namočeno, tak je uvařte ve vodě na těstoviny a měkké nakrájejte) nebo použijte jakékoliv čerstvé houby.
  2. Dejte si vařit vodu na těstoviny. Až voda bude vřít, vložte nudle a uvařte je.
  3. Do woku si nalijte olej a nechejte rozpálit.
  4. Vložte na kousky nakrájený tempeh a orestujte dozlatova.
  5. Přidejte na proužky nakrájenou cibulku, špetku soli a orestujte (pokud by bylo málo oleje, přidejte).
  6. Až je cibulka zlatavá, přidejte všechnu ostatní zeleninu (mrkev i kedluben na sirky, pórek na proužky, houby na proužky, lusky celé) a houby.
  7. Prohazujte ve woku několik minut. Pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte 2 lžícemi mirinu (případně vody).
  8. K zelenině do woku vmíchejte slité nudle, ochuťte shoyu a kokosovým (rýžovým) octem. Ve woku prohoďte.
  9. Přidejte lžičku sladu, ochutnejte, případně ještě dochuťte (shoyu, ocet, mirin) a vypněte plamen.
  10. Podávejte se salátem a ozdobené petrželkou.

Obměna

  • Tento recept je výborný i s jinými druhy zeleniny jako např. s brokolicí, paprikou, zelím, cuketou, kadeřávkem.
  • Hřiby můžete vynechat, recept bude dobrý i tak.
  • Pokud nemáte nebo nechcete použít natural tempeh, použijte již upravený, uzený tempeh.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Nehoní mě „mlsná“ a nějaké kilčo je dole (Iva)

Iva: Ahoj Evi, mám za sebou 14 dní a...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Zhubla jsem, mám lepší náladu a jsem čilá od rána do večera (Jana)

Jana: Kurz jsem dokončila asi před 14 dny. Pomohl...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Zbavila jsem se kávy, hubnu a žaludek se uklidnil (Ilona)

Ilona: Hezký den všem :-) Už se blížím konci...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Klesl mi cukr v krvi a stoupla nálada (Lenka)

Lenka: Tak dnes nálada úplně nahoře, byla jsem si...

9 kg dole a tlak zpět v normě (Karin)

Karin: Nepotrebujem už schudnúť, ale jednoducho ma baví byť...
  1. Dcera,do které zeleninu nedostanu normálně, tak snědla i mrkev a kedlubnu. Díky,více těchto jídel pro nemilovniky respektive odpůrce zeleniny.

    Poprvé jsme měli uzený tempeh,moc dobre

    Díky za recept

  2. Mám schváleno i od staršího syna: „na to, že tam není žádný maso, je to dobrý“. Dělala jsem se špagetama, ktré jsem objevila v našem zlatém Coopu ve složení: hrách, kukuřice. Manžel, i přes počáteční nedůvěru v tuto kombinaci, si přidával. Jen zeleniny jsem mohla udělat víc – příště vím, že pro naši hladovou rodinu musím násobit čtyřma.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekModerní dilema – je horší tuk nebo cukr?
Další článekKřenová pomazánka s ořechy