Křupavá zelenina, šťavnatý tempeh a skvělé ochucené nudle! Taková jídla jsou nejen rychlá a variabilní, ale taky moc dobrá.

Ingredience
pro 1-2 porce
  • nudle nebo špagety
  • 2 sušené/čerstvé shitake houbičky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • kousek pórku
  • kousek kedlubny
  • lusky sladkého hrášku
  • čtvrtka natural tempehu
  • sezamový olej
  • na dochucení: shoyu, slad, kokosový nebo jiný ocet, mirin nebo víno

Jak na smažené čínské nudle

  1. Namočte si sušené shitake (pokud nemáte namočeno, tak je uvařte ve vodě na těstoviny a měkké nakrájejte) nebo použijte jakékoliv čerstvé houby.
  2. Dejte si vařit vodu na těstoviny. Až voda bude vřít, vložte nudle a uvařte je.
  3. Do woku si nalijte olej a nechejte rozpálit.
  4. Vložte na kousky nakrájený tempeh a orestujte dozlatova.
  5. Přidejte na proužky nakrájenou cibulku, špetku soli a orestujte (pokud by bylo málo oleje, přidejte).
  6. Až je cibulka zlatavá, přidejte všechnu ostatní zeleninu (mrkev i kedluben na sirky, pórek na proužky, houby na proužky, lusky celé) a houby.
  7. Prohazujte ve woku několik minut. Pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte 2 lžícemi mirinu (případně vody).
  8. K zelenině do woku vmíchejte slité nudle, ochuťte shoyu a kokosovým (rýžovým) octem. Ve woku prohoďte.
  9. Přidejte lžičku sladu, ochutnejte, případně ještě dochuťte (shoyu, ocet, mirin) a vypněte plamen.
  10. Podávejte se salátem a ozdobené petrželkou.

Obměna

  • Tento recept je výborný i s jinými druhy zeleniny jako např. s brokolicí, paprikou, zelím, cuketou, kadeřávkem.
  • Hřiby můžete vynechat, recept bude dobrý i tak.
  • Pokud nemáte nebo nechcete použít natural tempeh, použijte již upravený, uzený tempeh.

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Díky JJ konečně můžu jíst omáčky, aniž bych přibrala

Táňa M.: Tak si říkám, že konečně můžu svoje...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...
  1. Mám schváleno i od staršího syna: „na to, že tam není žádný maso, je to dobrý“. Dělala jsem se špagetama, ktré jsem objevila v našem zlatém Coopu ve složení: hrách, kukuřice. Manžel, i přes počáteční nedůvěru v tuto kombinaci, si přidával. Jen zeleniny jsem mohla udělat víc – příště vím, že pro naši hladovou rodinu musím násobit čtyřma.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekModerní dilema – je horší tuk nebo cukr?
Další článekKřenová pomazánka s ořechy