Ajurvéda
Pikantní indická mrkev
Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...
67
6
Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží
Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....
58
3
Ajurvédský poklad: Posvátná bazalka Tulsi
Bazalka tulsi je považována za jednu z nejznámějších a nejléčivějších tradičních bylin v ajurvédě. Ovšem pozor, nepleťme si ji s klasickou bazalkou pravou,...
35
10
Goli Idli
Velmi chutné jídlo indické kuchyně, jemné kuličky z rýžové mouky, které jsou skvělé například jako příloha k různým omáčkám.
41
1
Ostro kyselá pikantní polévka
Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.
68
13
Mandlové kurkuma latte s vanilkou
Je to nápoj, ale my si ho dáváme místo dezertu. Tak dobré je zlaté mléko – nápoj tisíce let používaný na Východě pro dobrý spánek a doplnění životní ...
140
34
Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda
“Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na...
klub
10
Regenerace – Menstruace
Menstruace pro většinu žen představuje klíčové téma. V procesu regenerace organismu se s ní totiž mohou dít zásadní věci, ať již dlouhodobá absence, neprav...
39
2
Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy
Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.
17
1
Tofu s indickým chutney, černou čočkou a pohankou
Máte rádi indickou kuchyni? Toto ostřejší jídlo vás jistě potěší a zahřeje v chladných dnech.
17
7
Tuřín po indicku
Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...
Gujarati chawli curry – kari z fazolí černé oko
Black eye beans, fazole černé oko nebo také chawli nebo lobie. Jsou nezaměnitelné, jemné, máslové. Vyzkoušejte je v tomto jednoduchém lahodném pokrmu.