Toto jídlo je lehoučké, téměř bez práce, ze základních surovin a velice chutné. Dá se jíst jako příloha téměř k čemukoliv. Tato specialita pochází z Nice z roku 1780.

Ingredience
na 4 porce
  • 1 zelená cuketa
  • 1 žlutá cuketa
  • 2-3 batáty
  • 1 paprika
  • 1 cibule (není nutné)
  • 1-1,5 hrnku rajčatové omáčky (bez cukru) nebo italské (bez rajčat)
  • olej

Jak připravit pečené Ratatouille

  1. Na kolečka nakrájíme batát, cukety, cibuli i papriku.
  2. Vymažeme olejem kulatou zapékací mísu s víkem.
  3. Připravíme rajčatovou omáčku (protlak, česnek, olivový olej, sůl, provensálské koření) nebo vyrobíme falešnou rajčatovou omáčku nebo můžeme koupit rajčatovou omáčku bez cukru.
  4. Omáčku promícháme s nakrájenou zeleninou.
  5. Kolečka zeleniny v omáčce na střídačku skládáme do zapékací misky do kruhu.
  6. Pečeme zakryté v předem předehřáté troubě na 200°C zhruba hodinu do změknutí zeleniny.
  7. Posledních 10-15 minut můžeme péct odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
  8. Podáváme.

Praktické

  • Pro kompletní talíř podáváme toto jídlo s plátky tofu nebo tempehu a třeba kopečkem rýže.
  • Čím tenčí kolečka nakrájíme, tím se lépe propečou.

Obměna

  • Cibuli a papriku můžeme vynechat.
  • Lze přidat rajče a lilek. Nebo i dýni, řepu, celer aj.
  • K zelenině můžeme do mísy nakrájet i tofu/tempeh a zeleninu jím prokládat.
  • Můžeme podávat s nasekanou čerstvou bazalkou.
  • Pokud máme, na Ratatouille před pečením přidáme snítku čerstvého tymiánu, krásné jídlo provoní.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5 roku. Pro menší vynecháme dochucovadla.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Krásně vedený kurz (Michaela)

Michaela: Evi a spol, i já se přidávám s...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Jíme Jinak není jen o vaření (Šárka)

Šárka: Opět tleskám Evě a všem tvůrcům Jíme Jinak...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

Cítím se skvěle a 4 kg za 10 dní je super výsledek (Monika)

Monika: Tak mám za sebou půst. Mám sice pouze...

První výsledek se dostavil hned druhý den (Kaninska)

Kaninska: Hezký den všem, mám za sebou Hubneme do...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...
  1. Asi vice mi chutna ratatouille z hrnce, takove vice „lecove“ :-) Ale i tato verze je fajn, pekne to v tom pekacku vypada ;-)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZeleninové kari quinotto
Další článekVakuovací nádoby – pomocníci pro delší uchování potravin s velkou slevou